Du är bra!

Än om det är många dagar kvar till jul,
passa på att göra något kul.
Tillåt dig själv att le och skratta,
DU är bra även om du sjunger som en kratta.

Så viktiga ord. DU ÄR BRA. Har du sagt dessa ord till dig själv någon gång? ”Jag är bra”. Vi kan inte vara bäst på allt, hur skulle då världen se ut. Men du kan alltid göra ditt bästa, utifrån dina förutsättningar. Ingen kan säga till dig att du inte gjort ditt bästa, det är du som avgör det. Det är ditt samvete som bestämmer om du kan göra lite bättre. Det kan vara en svår balans, hur vet man att man gjort sitt bästa? ”Kanske jag skulle ha pluggat lite mer, tränat lite mer så skulle jag kunna gjort bättre ifrån mig.” Så kan det vara, men det är bara du som kan avgöra det. Lyssna på din kropp, vad säger den? Ger du det du kan? Säger kroppen ”ta det lugnt eller kämpa, öka, du kan lite till”? Våga stanna upp och lyssna.

Viktigast av allt, oavsett vad du gör. Du är bra. Saker du gör handlar om prestation och har mindre med dig som person att göra. Någon kanske säger att din presentation på jobbet var dålig, mindre bra. Det innebär inte att du som person är dålig, din kollega syftar på din handling (din presentation), på din prestation. Jag är 100% säker på att du sitter på massor av härliga kvalitéer som gör att just du är du. Låt aldrig, aldrig någon säga att du är  en dålig person. Du är bra precis som du är! Snälla, var inte som någon annan än just du. För du är bäst på att vara du.

Från denna dag och varje dag fram till jul, påminn dig själv, säg till dig själv ”JAG ÄR BRA”.

Annonser

1 thought on “Du är bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s