Att känna och jobba med det man känner

Vad gör du när du kraschar? Med krascha menar jag när du helst av allt bara vill dra täcket över huvudet och vänta på bättre tider. När det gör ont i kroppen, i själen, när tårarna rinner, när ett leende känns långt bort. Har du en strategi för att samla ihop dig, att landa i det som är, i det du känner just där och då?

Ibland kan jag känna att jag har kontroll men så har jag börjat fundera på just det ordet. Vad innebär kontroll? Behöver vi ha kontroll på våra känslor och vårt mående eller är det ok att känna vad vi än känner och vara i det som är? När jag kom hem från min resa var jag i en härlig harmoni, den är inte riktigt kvar. Jag trodde att jag var starkare än jag är. Jag slår inte på mig själv för det. När jag faller, när tårarna kommer okontrollerat låter jag det vara som det är. Jag vet ju vilken effekt yoga har i min kropp men när jag är så pass låg är min kropp svag. Mina ben bär mig knappt. Här om dagarna hamnade jag i en sådan svacka. Jag ville inte bara ligga i sängen, jag längtade till mattan. Jag tände ljus, rullande ut mattan. Klickade in mig på Yogobe, valde yinyoga och massor av klasser kom upp.

Skärmavbild 2017-01-30 kl. 18.39.17.png

Jag valde ett pass med Josefine Bengtsson som heter Body check Yin. Jag har yogat med henne förut och gillar hur hon guidar och förklarar vad som händer i kroppen. 60 minuter skön yinyoga. Många, många tårar föll, paniken var där i de intensiva positionerna men jag lät mig stanna i än vad som dök upp. Efter den timmen var lugnet tillbaka och tankarna hade stillat sig något. Jag känner att det är det jag behöver, en lugn träningsform och att det kan vara en del av min lösning på vad jag än må bära på. Sedan dess har jag kört passet varje dag. Vissa dagar går det lättare, andra dagar rullar tårarna näst intill genom hela passet. Lugnet efter får mig att vilja fortsätta, det är därför jag nu har i tanken att fortsätta med det passet regelbundet. Hittills har det blivit varje dag, jag vill inte bestämma att jag ska göra det varje dag men jag vill göra det ofta.

Mycket av stress, ilska, sorg och alla jobbiga känslor vi känner sätter sig i höfterna. I yinyoga stanna man 3-5 minuter i varje position, vilket  gör att musklerna hinner slappna av och stretchen kommer  in till bindväven, där allt vi känner fastnar.

Har du aldrig testat yinyoga rekommenderar jag dig verkligen att testa. Som med allt nytt, ge det några gånger. I yinyoga finns inget rätt eller fel, där utgår du utifrån dig och dina förutsättningar. Det ska vara en skön känsla än om intensiv ibland. Ett tips är att testa ett kortare pass, 15-30 minuter kan vara tillräckligt i början. Testa dig fram och lyssna på din kropp. När den gör lite motstånd, testa att koncentrera dig på dina andetag, på att andas. Ofta kan den ta dig igenom motståndet och därefter blir det lugnare i kroppen. Lugnet efter stormen helt enkelt. Vill du testa Yogobe gratis i 14 dagar, skapa ett konto hos Yogobe, kopierar denna kod:  https://yogobe.com/se/recommend/5cd7pura8

Vill även passa på att tipsa om att det Yogobe är gratis för alla studenter. Så himla bra! Så, vad väntar du på? Klicka in dig på Yogobe, kika runt och välj ett yogapass som passar dig just idag. Nu ska jag rulla ut min matta och ägna närmsta timmen med Josefine. Namaste.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s