Sista dagarna i Verkala och Indien

Dagarna flyger fram och jag kan inte förstå att det redan är dags att packa väskan för att dra vidare på äventyret. Jag gillar verkligen Verkala, det är lagom med turister, lagom med indier, lagom många restauranger, lagom varmt, ja lagom av i stort sett allt. 


Jag har funnit mitt yogaställe med härlig utsikt. Instruktören är från Ryssland vilket märks. Hon är inte rädd för att ta i och gör tuffa pass. Man är genomblöt av svett, trött i kroppen men väldigt glad i själen efter 1,5 timme med henne. Samtidigt som hon är ”sträng” har hon ett leende på läpparna, hon är väldigt pedagogisk och observant på alla i gruppen. Jag hoppas jag kommer finna något liknade på Sri Lanka. 


(Bilden är lånad) Här om dagen åkte jag och min granne till ett ashram, just detta ställe är lite speciellt just för att ett levande helgon kommer dit ibland. Hon kallas för ”The huggning mother”. Just nu är hon där. 

För att ta sig dit åkte vi första tåg sedan tog vi en båt på back waters, vilket var en upplevelse i sig. 

Det gjorde ont i hjärtat att se allt plast och skräp som ligger i drivor i och vid vattnet. Jag kan tycka, precis som det är i Venedig, att det hela är lite överreklamerat. Har inget större behov att åka på det vattnet igen. Så väl framme vid ashram fick vi veta att hon, Ammo som hon heter, inte hade någon darshan den dagen utan att det varit meditation i flera timmar och näst på schemat var lunch. Wow säger jag bara. I lokalen var det cirka 2000 personer, alla fick mat och hon rörde (välsignade) varje tallrik. Jag har tyvärr inga bilder därifrån eftersom det inte var tillåtet att fota. Därefter fick vi veta att hon skulle göra en ”privat” darshan för de som kommit dit bara över dagen, vanligt att man stannar över där. Så vi fick alltså delta i den grejen trots allt. Vissa gick såklart in för det där till 110%. Det bildades en lång kö men istället för att stå, var det en kö med stolar och allt flöt på väldigt smidigt. Vi fick höra att i vanliga fall brukar man få köa i flera timmar, vi satt där i mindre än en timme. Väl framme fick man en kram, hon sa något på indiska i örat. That´s it. Kan säga att jag inte känner någon skillnad, ingenting har hänt inom mig. Kanske det är för att jag inte riktigt tror på det utan ser det mer som ett turistjippo. Hur som. Det var en lång men intressant dag. 

Igår var jag på behandling, ayurveda behandling för min handled. Även här är jag skeptisk samtidigt som en del av mig tror på det de säger. Terapeuten kände och klämde lite på handleden, sedan fick jag friterade gröna blad lindad runt armen och det hällde varm olja på.


 Jag fick även medicin jag ska dricka två gånger om dagen. Det är örter och smakar som KanJang. Det sägs öppna upp, öka blodflödet i kroppen vilket kan komma att gynna både handleden men även min skadade höft. Jag måste ju testa, vad är det värsta som kan hända. Och tänk om jag blir bättre, tänk om denna behandling ökar rörligheten i handleden och minskar smärtan. Återstår att se hur det går. 


Jag har funnit en ”nytt” favoritställe här, Drifters heter det. De serverar chia- bananpannkakor. Galet goda. Just nu sitter jag och väntar på att få avnjuta dem som dagens frukost och det tillsammans med en grön smoothie (som faktiskt är god). 

Jag skulle vilja stanna här i någon vecka till, det känns som att jag just landa här, lärt känna lite folk och komma in i det lugna lunket som är här. Jag får helt enkelt se till att komma tillbaka hit, snart.


Det häftiga och härliga att vara här är, precis som i Costa Rica, att det händer något inom mig. Jag brukar tycka att det är läskigt att prata med människor jag inte känner, jag brukar tro att många bara försöker lura mig på pengar men av någon anledning finns inte den känslan här. Jag känner en enorm kärlek inom mig, ibland liksom bubblar det till inom mig. Jag älskar den känslan!

Nästa gång jag skriver befinner jag mig i ett nytt land, en liten bit längre bort från Sverige för nya äventyr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s