Christmas in Verkala

God Jul önskar jag er alla! Här i Indien fortsätter firandet även idag då det är många från världens länder som firar idag och inte igår. 

Min julafton är troligtvis den bästa jag haft på väldigt länge. Så skönt att slippa stress, press, julmaten, förväntningar, gamla minnen som alltid kommer upp just på julafton och så vidare. Mitt firande började tidigt, yoga i soluppgången, sedan ”julfrukost” på mitt favoritställe, The Heart Café. Väl hemma blev det ett samtal till systerdotter som blev fyra år, galet så fort tiden går. 

Dagen bestod av kokosnötter, häng på stranden, bada bland vågorna och ett ”klassiskt” julkort. Jag har haft lyckan att träffa en fantastisk person, hon är min granne här på guesthouse. Vi gillade nog varandra på direkten och hängt typ non stop sedan första stund. Igår var hon med och firade min julafton. Jullunchen avnjöts även den på The heart café. Det är så mysigt där, avslappnad miljö, fantastiskt god mat, super trevlig personal, ja vad mer behövs? Vid solnedgången gick jag som vanligt bort till ”mitt” ställe på stranden, det är längst bort på stranden och inte så mycket folk där. Jag sitter där i stort sett varje kväll, njuter av naturen och allt vad universum ger mig. Det är min stund, min egentid, mer än så behöver jag inte här, just nu. 

Middagen blev även den på The heart café, tre magiska rätter. Här i Indien har de ett bröd som heter chapatti, det är gjort på vetemjöl men på mitt hak gör de det med rismjöl. Igår efter middagen fick vi möjligheten att baka detta bröd. Det blir till att testa väl hemma i Sverige igen. Hoppas jag kommer ihåg hur man gör, om så, delar jag såklart receptet här på bloggen.  

Idag firade vi min grannes julafton på någorlunda traditionsenligt vis. Roast dinner. Även idag blev det tre rätter. Varmrätten var helt magisk, kommer nu inte på vad det var men ska kolla upp det och testa att laga den när jag väl är tillbaka i Sverige. Lustigt att när man reser, oavsett vart så är det mycket fokus på just maten, eller så kanske det bara är jag som lägger mycket fokus på maten. Kanske just för att jag älskar mat.

Som sagt en mycket mysig julafton och juldag. Jag gillar Verkala. Jag gillar att resa själv än om jag längtar efter nära och kära men jag vet ju att de finns där hemma. Det är en trygghet och det gör att jag vågar vara själv i ett främmande land för att möta en annan kultur och nya människor. 

Hoppas även du haft en magisk jul, vart än i världen du befinner dig. God jul!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s