Indien

Indien. Ett spännande land än om jag enbart vistas där det är en hel del turister. Än har jag bara sett en liten del av Verkala. 

Till en början tänkte jag att skulle testa de flesta restauranger, yogaställen och ayurveda retreats men nu efter några dagar här, är det behovet, tanken näst intill bortblåst. Jag har hittat vart på stranden jag gillar att vara, vet vart jag ska gå om jag vill ha egen strand och så vidare. Det passar mig väldigt bra. 

Det är en utmaning att resa utan sällskap samtidigt helt fantastiskt. Utmaningen för mig ligger i att jag gillar och föredrar det trygga, att veta vad jag har och så vidare. En av anledningarna till valet att åka iväg själv. Det fantastiska är att jag inte har något val, jag måste kliva ur trygghetszonen. Vill jag inte vara helt ensam behöver jag ta kontakt med folk. Jag var nervös för det innan jag åkte men nu gillar jag friheten och spänningen att vara själv.

Det är roligt att träffa nya människor från hela världen samtidigt tar det mycket energi. Hittills har jag därför gjort tidig kväll. Jag går ut och äter sen hem och kryper till kojs. Hur härligt som helst! 

Inte bästa bilden men dessa är galet goda. Veganska och glutenfria. Mums!


Jag älskar det indiska köket! Så mycket smaker och färger. De flesta indier är dessutom vegetarianer, vilket innebär många vegetariska restauranger. De är lyhörda och vill verkligen göra sitt bästa för att anpassa mina allergier. 

Något jag gillar mindre med Indien är att man måste pruta. Jag gillar att få vet vad saker och ting kostar och sedan bara betala. Men här, ojoj, jag hänger inte riktigt med och gissar att jag ständigt betalar överpris. Än en gång, om och om igen är jag tvungen att kliva ur trygghetszonen. 

Vädret här är helt ok, ca 25-30 grader om natten och ca 35 grader i skuggan om dagarna. Som jag älskar värme! Så tokigt att det är julafton imorgon. Hade aldrig kunnat föreställa mig att jag någonsin skulle spendera denna högtid långt bort i fjärran land utan min familj. Men jag stortrivs och tomten har varit här, än om en dag för tidigt. 

To be continued.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s