Filminspelning och sång- & dansuppvisning

Ingen dag är den andra lik här, i förrgår startade jag morgonen med yoga tillsammans med barnen på barnhemmet. Därefter traska hem, det tar ca 20 min att gå, äta frukost för att sedan bege oss tillbaka till Chhahari, som barnhemmet heter. Vi spenderade dagen där, vi lekte, spelade spel, två av barnen fyllde år så kalas med tårta, dans och ett luciatåg. Därefter var vi bjuden på middag hos en familj vars pappan har hand om den administrativa biten på Chhahari. Riktig nepalesisk mat och alls veganskt.  

Igår startade jag dagen på taken av huset jag bor i, på mattan i soluppgången. Det kan knappast finnas bättre sätt? Därefter frukost i sedvanlig ordning. Vid 10-tiden kom ett filmteam tillsammans med en känd skådespelare här i Asien, Resh Marhatta, hit för att göra några scener tillsammans med oss. Jag vet inte så mycket om filmen, men ni har säkert koll på National treasure? Detta är en uppföljning på den eller något sådant. Min roll var att stå på en plats, vrida lite på huvudet och ta ett steg bakåt. Jag har ingen aning vem skådisen var men som sagt, tydligen känd då det kom ett antal fans utanför huset. En intressant upplevelse. Om de använder materialet, kan ni se mig på en bioduk någonstans i Asien. Enligt teamet ska filmen lanserar över hela världen och ha premiär i Sverige till sommaren. Det återstår att se helt enkelt. Tyvärr får jag inte visa bilder från inspelningen än.

På eftermiddag åkte vi till Russia Science and Culture Center där barnen på Chhahari hade ett uppträdande. Jag är otroligt imponerad av deras taktkänsla och hur bra de hanterar instrumenten. 
Det är svårt att beskriva hur det är här. Alla är så glada trots att de inte har mycket pengar, saker eller varma hus, det är skräp överallt, de bor trångt och luften är dålig. Vare sig man åker bil eller promenerar är det mask på som gäller. Utan masken hostar man som en tokig och det gör stundtals ont i lungorna. 

Imorgon åker de flesta av de jag bor med hem, på lördag åker de sista. Då är det bara jag kvar i två dagar, vilket ska bli spännande. Barnen går i skola om dagarna så jag funderar på att åka utanför Katmandu, kanske upp till bergen. Dawa, som äger huset vi bor i är även guide och självklart vill jag se mer av Nepal än bara huvudstaden. 

To be continued.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s