Nära nu

Nyp mig i armen. Min långa resa ut i vida världen har påbörjats. Första anhalten är inget nytt, åkte idag ner till Stockholm för att njuta av den vackra staden imorgon i vänners goda lag. 

På fredag börjar resan på riktigt. Då lyfter planet till Nepal. Jag har varit ganska pirrig i veckan, stundtals rädd. Kanske det kallas resfeber? Känns super läskigt att åka på långresa helt själv. De senaste veckorna har jag sagt till mig själv att jag är modig, att allt kommer gå bra, att jag inte har något att vara orolig för. Nu börjar jag så smått tro på det. Det har till och med börjat kännas lite spännande och jag ser fram emot alla utmaningar som väntar på mig.
Jag gillar att resa med sällskap, främst för att det är tryggt. Jag gillar ju trygghet. Just av den anledning väljer jag att åka iväg själv. Så många som reser runt i världen på egen hand, varför skulle inte jag klara det. En annan anledning är att jag har en känsla av att det kommer komma något väldigt bra av denna erfarenhet och utmaning. När någon frågat om de får följa med så signalerade mag-hjärnan direkt, jag ska göra äventyret alldeles själv. 

Jag känner mig någorlunda förberedd, ritat upp krisplaner, är relativt påläst om vad som komma skall än om jag inte har någon aning. Jag har mentalt målat upp känslan av att sova själv i ett främmande land (detta är det som känns mest läskigt), vad jag ska göra om någon bryter sig in på mitt rum, om jag blir rånad, missar ett flyg, blir lurad av en taxi-chaufför och så vidare. Ja, jag är beredd på motstånd. Det ska dock bli spännande att se vad som kommer hända närmsta veckorna. 

To be continued.

Annonser

3 thoughts on “Nära nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s