Jag är en omtänksam och god vän

Hur vill du att andra ska vara mot dig? Jag älskar verkligen att använda mig av ”Behandla andra så som du vill bli behandlad”. Jag vill att mina vänner ska bry sig om mig och visa mig uppskattning och ömhet. För att det ska kunna bli så, krävs det att jag ger detta till dem. Give and take. Matematiken är väldigt enkel, det jag ger, det får jag tillbaka.

IMG_7139.JPG

Att vara en omtänksam och god vän, vad innebär det för dig? Handlar det om att alltid finns till, stötta och hjälpa vänner när de behöver dig, oavsett hur du själv mår? Jag tror att det är viktigt att berätta för ens vänner, om man inte mår så bra, om du inte är mottaglig, inte kan pusha och stötta vännen just nu på grund av att du själv har mycket runt omkring dig. Jag tror det är viktigt att våga säga ifrån till sina vänner, just när det gäller detta. Du kan inte lasta på någon annans problem om du redan har flaket fullt med dina egna, kontentan kan bli att du sjunker med er bådas bekymmer. Jag anser att en omtänksam och god vän berättar för mig om de inte är mottagliga att avlasta mig. Det ligger en hel del i ”Du kan inte hjälpa någon annan, om du inte hjälper dig själv först”. Livet handlar om att ge och få. Jag är en omtänksam och god vän, jag visar det ofta till mina vänner med olika gester, ord och handlingar. Det är en ömsesidig respekt och omtanke vi har. Det tror jag är viktigt.

För att inte glömma. Snälla, va dina egen bästa vän. Behandla dig själv så som du behandlar dina vänner. Ordet är kärlek.

Annonser

3 thoughts on “Jag är en omtänksam och god vän

 1. Hej! En fråga om något helt annat, vill bli intresserad och börja med yoga. Men tycler det är så svårt att titta på en film o göra efter det, man vet ändå inte om det blir helt rätt. Lär du ut yoga också? Eller har du någon tips på hur man börjar som. PS ä. Chokladbollarna gick att frysa in, inte lika goda som innan men helt okej ändå om man är stressad 😄 /Elin

  • Hej! Så roligt att du funderar på yoga och är nyfiken på den träningsformen. Jag förstår dig helt och hållet ang förvirring och oro att göra fel mm. Min väg till yogan var att min hälsocoach bad mig gå hem och börja göra 3 solhälsningar varje morgon. Hem jag gick, kollade på youtube och googlade (det var på så vis jag fann Yogobe). Ritade ner alla rörelser. Med tiden lärde jag mig flödet, kände effekten av lite rörelse på morgonkvisten och en nyfikenhet väcktes. Jag tänkte precis som du, hur går jag vidare? Ska nu tillägga att jag körde solhälsningarna i ca 1 år innan jag testade annat. Yogobe rekommenderar jag varmt. Dom har Sveriges främsta yogalärare, välgjorda videos och ett stort utbud. Använd denna länk så får du möjlighet att testa gratis i 14 dagar https://yogobe.com/se/recommend/5cd7pura8
   Vart i landet bor du? I de flesta städer finns det yogastudios och erbjuder ofta nybörjarkurser. Så gjorde jag för att få mer kunskap och koll på hur flöden och positioner ska kännas. Jag lär inte ut yoga, jag är ”bara” utövare med stor passion.

   Oj vilket långt svar det blev☺️ Hoppas du blev lite klokare? Tveka inte att höra av dig igen om du har fler funderingar, än vad det gäller🙏🏼
   Men så bra, ska nog ta och uppdatera receptet, lägg till att det funkar att frysa in dom. Tack för att du experimenterade och delade med dig av upptäckten. Må gott! Kram

   • Åh vad snällt med långt svar! Jag skulle jättegärna vilja gå någon typ av nybörjarkurs, men ska nog som du försöka börja med solhälsningen en gång varje dag så man får in tekniken och rörelsen. Igår på gymmet kom jag på mig själv stå och göra yoga rörelse, så roligt att kroppen börjar bli mer van. 🙂 jag bor faktiskt som du i Örnsköldsvik, mitt i stan så har nära om man hittar någon bra nybörjarkurs. Men ska absolut titta på länken som du skrev om. Tusen tack för all hjälp 🙂

    Ha en fin dag, jag är ledig så jag ska gå en långpromenad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s