Summering av månadens tema

Helt galet så fort tiden går, augusti har flugit fram, vips så är det snart september. Som du vet har temat här på bloggen varit hälsa. I början av månaden skrev jag ett inlägg om att skapa en nya vana, en förändring som man gör varje dag. Hur har det gått för dig?

Min utmaning, min nya vana var att snusa mindre. Hur har det gått? Jag är stolt och imponerad av mig själv. Jag har gått från att snusa upp en dosa på dagar till att den räcker lite mer än en vecka. Numera är det ungefär två snus om dagen. Min tanke är att även plocka bort dom så småningom, att bli helt snusfri. Jag är dock inte redo för det än men jag vet att den tiden kommer och det är inom kort.IMG_0976

Temat har som sagt varit hälsa. Vad har du gjort för att förbättra din hälsa? Jag antog en utmaning, jag ville komma igång med träningen igen och delade med mig av ett träningsprogram som jag kört. Det är fantastiskt vad 15-20 minuters träning för med både kropp och själ. Jag har kört det i två veckor och suget efter att träna och lyckoruset efter ett pass är obeskrivlig och jag är nu igång. Jag har som sagt kört träningsprogrammet per gånger per vecka men även fått in promenader och löpning. Jag trodde att det skulle vara svårt att få till med tanke på att mycket tid läggs på jobbet och skolan, men insett att jag behöver pauserna i form av rörelse mer än någonsin.

Till dig som ännu inte kommit igång men tänker att du vill, borde träna. Vad är det som hindrar dig? Vad är det som gör att du inte tar tag i det? Jag träffar många kunder som vill komma igång med träning och äta bättre, vad jag ofta får höra är att man går all in på direkten. Tränar 5-6 gånger i veckan och sätter mängder med förbud i kosten. Det kan säkert funka för några men oftast är det inte hållbart i längden. Jag strävar att mina kunder ska hitta träning som de tycker är roligt just för att man ska fortsätta, få in det i vardagen. Gällande kosten är jag hård med att inte sätta för många förbud på en gång. Hjärnan kan inte hantera ordet inte, vilket kan innebära att man faller tillbaka i gamla rutiner efter några veckor. Mitt tips till dig som vill äta och träna för att må bättre, tänk baby steps. Va inte så hård mot dig själv, ställ dig frågan ”är detta något jag kan komma att hålla under längre tid?”. Om svaret är ja, då har du hittat rätt, är svaret däremot nej, bör du lätta lite på tyglarna. Sätt upp en plan, ett mål som du kan sträva mot. Skapa delmål och ge dig själv kärlek och beröm för allt du gör för din hälsa.

Du har bara ett liv, gör sådant du mår bra av och framför allt var inte så hård mot dig själv. Du är fantastisk precis som du är!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s