Menskoppen – kvinnans bästa vän

Näst intill alla fertila kvinnor har det, den kommer varje månad, oftast. En del har den regelbundet, för andra kommer den mer oregelbundet. Vi påverkas av den på ett eller annat sätt. Jag syftar på mensen.

Det skrivs inte jätte mycket om det, inte vad jag har hittat i alla fall. Det görs reklam för både bindor och tamponger. Det senaste i den världen är parfymerade bindor! På riktigt, är det någon som tycker att de luktar gott?! Jag har själv aldrig använt dem och kommer inte göra det. Det räcker med att lukta på förpackningen för att komma fram till att detta inte kan vara bra för det känsliga underlivet. Jag använder för den delen inte tamponger heller. Jag slutade med dem för några år sedan, när jag fick tipset om menskopp. Jag är inte den som är den, köpte en för att testa och jag blev fast. Med skräckblandad förtjusning.

Idag har jag svårt att förstå att man vill föra in en stor bomullstuss som suget åt sig både blod och torkar ut en. Bomull är ju inte meningen att man ska inuti sig. Det är min åsikt.Kropp_Mens

Vad är en menskopp kanske du undrar? Jo det är ett mensskydd gjord i gummi eller silicon som förs upp i slidan. Största skillnaden mellan tampong och menskopp är att tampong suger upp blodet medan i koppen samlas det upp. Det innebär att inte heller ditt naturliga sekret sugs upp, utan att slidan kan behålla sin naturliga miljö. Det leder också till att kroppen får ett ökat försvar mot bland annat svampinfektioner.

När jag fick höra talas om denna kopp kändes det både äckligt och krångligt men samtidigt var jag nyfiken på att testa. Jag ändrade min åsikt ganska fort. Idag kan jag inte tänka mig att använda bindor eller tamponger igen. Det är en genialisk uppfinning som funnits i nästan 100 år men kom till Sverige för några år sedan. Fast det är inte förrän på senare tid menskoppen på riktigt kommit in på marknaden. I början var det svårt att finna dem i butik medan idag har både apotek och hälsokost dem. De kostar allt mellan 150 och 400 kronor. Det kan låta dyrt men räknar du på årskostnaden för bindor och tamponger är koppen rätt billig. Det är nämligen så att den ska hålla i 10 år. Dock har jag bytt några gånger, väljer man en genomskinlig blir den missfärgad med tiden och jag tycker att det känns fräscht att köpa en ny någon gång per år. Men. Det är verkligen upp till var och en.  Menstrualcup_562_494

Till en början upplevde jag att det var lite krångligt, svårt att föra in den och att den hamnade rätt. Ha tålamod och till en början kan det vara bra att ha en tampong till hands om du inte dåligt med tid någon gång. Så gjorde jag i alla fall. Det bästa med koppen är att man kan ha den i under natten och du kan ha i den i upp till 12 timmar. Innan och efter mensen rengör du den genom att koka den. Så himla smidigt och enkelt! Jag upplever att det kan vara lite svårt, trögt att föra in den eu naturel så jag smörjer in den med vattenbaserad glidmedel, även intimolja från apotektet funkar utmärkt.

Menskoppen som jag använder är tillverkad i Sverige vilket känns tryggt och bra på många sätt. Jag beställer min på menskopp.se, där kan du även läsa mer om detta smarta mensskydd. Så. För både din egen hälsa, ekonomi och miljön rekommenderar jag dig att klicka in och beställa en menskopp redan idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s