Vad gör du för din hälsa?

Hur går det med att klura fram något du vill förändra, arbeta extra mycket med denna månad? Det kan vara vad som helst. Jag tror jag har bestämt mig för vad jag ska jobba extra mycket med. Eller rättare sagt det är en vana jag vill sluta med. Det är något jag inte är stolt över och jag stör mig att jag låtit denna djävul än en gång fått ta kontroll över mig. Jag pratar om nikotindjävulen. Förra sommaren började jag snusa igen efter 1 1/2 års uppehåll. Dumt jag vet men så blev det. På något vis har snuset varit min trygghet när det stormat, det lugnar mig. Men jag gillar det inte, jag tänker att jag har andra verktyg att ta till när jag behöver bli lugn. Jag har sedan en vecka tillbaka börjat trappa ner, jag anser att jag inte kan eller vill sluta tvärt. För mig passar nedtrappning bra. En dosa har tidigare räckt ca två dagar nu har jag minskat så att den räcker i 4-5 dagar. Det tycker jag är bra, det är jag stolt över och det bästa av allt är att jag inte saknar alla de där ”mellansnusarna”, dom man bara tar bara för att det är en vana, ett tidsfördriv. ladda ned (3)

Jag har länge sagt att den dagen jag skaffar pojkvän då ska jag sluta men jag har tänkt om. Det är ju rätt dumt att sluta när man väl träffat en underbar person och då brottas med nikotindjävulen. Nej, det är såklart mycket bättre att jag gör detta medan jag är själv och ingen som direkt påverkas av humörsvängningar och sådana tråkigheter. Jag har ju slutat förr och vet vad jag har att vänta men jag känner mig rätt motiverad. Jag ska dessutom fördjupa mina kunskaper inom kost och hälsa, skolan börjar om två veckor. Jag vill ju leva som jag lär, det passar inte i min yrkesroll att snusa. För mig blir det en typ av dubbelmoral.

Jag har sagt till mig själv att jag ska trappa ner, inte sluta. Mest för att det känns bättre så och att det på något psykologiskt sätt blir mindre kravfyllt. Jag vet ju att jag kan om jag verkligen vill. Målet är att bli snusfri. Än så länge känns det mycket bra. Snus är inte fräscht, det förstör tandköttet, höjer pulsen och ställer till det på många sätt i kroppen. Jag ser ju mig som en hälsosam och fräsch tjej, snus passar inte mig. To be continued.

Så åter till dig, vad gör du för förändring i ditt liv denna månad? Se det som en nystart, nu när det åter är dags för att komma in i rutiner med jobb och sådant efter sommaren. Du klarar allt du vill, det handlar bara om att bestämma sig och inte ge upp vid lite motstånd. Du bestämmer hur du ska leva och ha det i ditt liv. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s