Att lyssna på kroppen

När det inte blir som planerat, det är ofta det blir så för mig. Som nu, jag har varit på Öland och planen var att vara där hela veckan. Men. Kroppen höll inte, den började ropa redan innan jag åkte. Jag lyssnade inte, längtan att träffa vännerna var prio ett. Jag hann med en danskväll, dagen efter vaknade jag med nackspärr. Yogade, försökte andas bort stelheten, var ofantligt trött osv. Det kom en till danskväll, då bestämde jag mig för att det blir den sista av årets dansvecka. Jag behöver åka hem för att laga kropp och själ. Nu är jag otroligt stolt över mig själv, att jag, än om det tog en stund, lyssnade på kroppen. Jag stannade till i Stockholm, besökte Nirvana och underbara Leif. Den mannen gör magi med min kropp.

Senaste tiden har hjärnan varit stressad, mycket som händer i livet, både privat och på jobbet. Jag trodde att jag var i någorlunda balans än om jag kände av signaler som sa att jag borde släppa vissa saker. Jag är just nu inte så bra på att ha många bollar i luften, jag vill men energin tar slut snabbare än jag vill erkänna. Det är eftereffekterna av utmattningen för drygt två år sedan. Sådant tar tid, mycket mer tid än jag kunnat ana. När jag promenerade till Nirvana idag kom jag på mig själv att jag inte kunde sträcka på mig, jag kunde inte dra bak skulderbladen. Det ömmade i höfterna och ett tryck över bröstet fanns. Nu, efter en timme med Leif är jag mest trött, jätte trött. Ett lugn har sköljts över mig. 

Jag kom i kontakt med Leif för ca fem år sedan, han har gjort underverk med min kraschade kropp. Han är helt enkelt fantastisk. Jag rekommendera varmt alla som har ont i kroppen eller känner sig i obalans på något sätt att besöka honom. För den delen, än om du inte har ont, besök honom ändå. En mycket spännande man med mycket erfarenhet. 

Tack Leif för att du finns och fixar min kropp när jag glömmer att ta hand om den. 

Det här med hälsa inifrån och ut är ett never ever ending-jobb. Allt är föränderligt, det innebär att du har möjlighet att påverka hur du vill må, vad du gör. Kroppen pratar ständigt med dig, det kluriga är att lyssna och förstå den. Det tar tid och vi alla gör misstag. Det är ok. Att lära av sin misstag är det bästa du kan göra. Ibland kan misstaget behövas göras fler än en gång innan du förstår vad kroppen säger. Hur som. Ge inte upp! Kämpa för det du vill ha, för ditt mående, för att skapa det liv du vill ha. Du är värd det bästa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s