Använd dina styrkor

Alla kan något men ingen kan allt. Så är det, för hur trist vore det inte om vi alla var bäst på allt, hur ska vi då kunna utvecklas, utmanas och testa nya saker? Jag tror att många, bland annat jag, många gånger fokuserar på fel saker, på det vi är mindre bra på eller det vi inte kan. Att det är det vi vill utveckla. Det kan visserligen vara bra det också men jag tror att många gånger glömmer vi bort att det är våra styrkor och talanger vi bör lägga mest fokus på.

För att utvecklas behöver vi anta utmaningen att se på vårt beteende och våra attityder och hur andra människor uppfattar oss. Det sägs att framgångsrik är du när du har förmågan att skapa de konsekvenser du önskar. I arbetslivet är sociala relationer numera den främsta kompetensen och det kommer bli ännu viktigare i framtiden då kommunikationen ökar allt eftersom kommunikationstekniken utvecklas.

Om du på allvar vill kämpa för dina styrkor och utveckla dina talanger behöver du ha modet att gå utanför din trygghetszon, där du känner dig bekväm. Ju äldre vi blir, desto läskigare kan vi tycka det är att testa något vi inte gjort förut, då är det lätt att stanna i det trygga, säkra, i trygghetszonen. När nyfikenheten dör, dör också vi själva långsamt. Att varje dag pröva att tänka en ny tanke, är ett sätt att utmana oss själva och våra vanor. Jag tycker att det är hög tid att plocka fram den kraft vi har som ger oss möjlighet att göra skillnad i världen.

Börja uppmärksamma vad som går särskilt lätt för dig i arbetslivet, i vardagen, ja i livet, det är där dina styrkor finns. Försök minimera dina svagheter så att de inte sätter käppar i hjulet för dig. Skapa en medvetenhet kring var du får energi ifrån, vad du tycker särskilt mycket om att göra. Där har du det område där du kan skapa riktig framgång. Inse att du med största sannolikhet ännu inte har utvecklat alla dina styrkor och talanger. Genom att utmana dig själv att göra nya saker eller gamla saker på ett nytt sätt har du möjlighet att upptäcka mer av dig själv och dina styrkor. Fundera på vilka människor i din omgivning som du får energi av och vad som dränerar dig på energi. Att medvetet välja mer och mer av det som du är bra på är ett säkert sätt att kunna utvecklas och förbättras vare sig det gäller att vara förälder, elitidrottare, chef, medarbetare, författare, snickare, farfar eller vad det är du vill bli riktigt framgångsrik inom.

Den största bromsklossen för din egen framgång är du själv. Att ge sig själv möjligheten att kämpa för sina drömmar gör livet storartat och vackert! Det sägs att det är bättre att dö med känslan att vi har levt varje dag och gett våra drömmar liv, än att den dagen det är dags att lägga näsan i vädret upptäcka att vi egentligen bara har befunnit oss i vår trygghetszon hela livet.

Det kan som sagt vara väldigt läskigt att följa sina drömmar, för omgivningen kan det tyckas både udda och konstigt men också utmanade. Hur som, det enda du kan göra när du kämpar för dina drömmar är att du kan misslyckas och det är den största träningen inför att bli framgångsrik. Så lär dig att misslyckas och att sedan resa dig upp igen. Uthållighet är en av de främsta egenskaperna som framgångsrika människor har.

Kom ihåg att du är kaptenen i din båt, det är upp till dig vad du vill göra i ditt liv, hur du vill leva ditt liv. Och du, lägg fokus på det du är bra på, det du tycker är roligt. Så fatta pennan, skriv ner dina styrkor och talanger. Titta på dom och bestäm vilka du vill fokusera på. Det är där du kan komma att växa, bli starkare och skapa magi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s