Reflektion Meditationskurs, del 2

Det klokaste valet jag gjort var att ta in yoga och meditation i mitt liv. Det är en utmaning, men det är när vi utmanar oss vi lär oss, utvecklas och växer.

Läste precis ett inlägg om olika faser inom yoga och meditationen, det handlar om first month paining, second month tired och third month flying. Det låter bra och jag tror verkligen att det kan vara så, oavsett vad det gäller, nya träningsformer, relationer, matvanor. Är du intresserad av att läsa med om de tre stadierna, klicka här.

Jag har som du kanske vet, valt att ge meditation en ärlig chans, 12 veckor nämligen bestämt. Varje dag sätter jag mig på mattan, startar upp online-kursen via Yogobe. Nu är jag inne på femte veckan på kursen. Vissa dagar är inte alls en wow-känsla, det kan vara riktigt svårt att fokusera på andningen och låta tankarna vara. Till en början när jag inte kände mig närvarande på mattan var jag många gånger på väg att ge upp men det kan jag ju inte göra. Jag är ingen som ger upp vid lite motstånd, jag är för nyfiken för det. Det hela har vilket fall resulterat i att jag känner mig mer medveten om det som är både i mig men även runt om mig, utan att behöva bli för påverkad av det. Jag kan känna och tänka en massa och även bli påverkad men jag kan oftare bara vara i det som är. Det är som att jag accepterar att det är som det är och att det är ok, oavsett. Största skillnaden är att jag blivit av med den ständiga paniken i kroppen. Förr ville jag så mycket, att jag aldrig var nöjd, att jag ständigt sprang mot något nytt, förändring och då stora sådana. Fyra veckor är inte lång tid och jag förstår att jag fortfarande har mycket att lära och att det kommer komma bakslag men jag har bestämt mig. Jag vill lära känna mitt inre, komma i kontakt med mig själv för att på så sätt må bättre, vara i balans, känna harmoni och verkligen älska dagen än hur den är.

Hur gör du för att grunda dig själv? Vad är viktigt i ditt liv? Vad vill du lära dig i livet, om dig själv? Det skulle vara roligt att höra om det är någon fler än jag som går meditationskursen med Yogobe och fina Ulrica Norberg. Dela gärna med dig av dina tankar.

 

Annonser

4 thoughts on “Reflektion Meditationskurs, del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s