Jag väljer att vara lycklig

Lycklig nu, gör mig lycklig nu. Gör mig lycklig igen. Det är ord från en härlig låt av Mats Ronander. Vem gör dig lycklig? Vad krävs för att du ska känna dig lycklig?

1689415-4000x2667-Happy-Day

Lycklig. Jag har så länge jag kan minnas tänkt och trott att satt lycka det uppstår enbart när man är kär och har en kärleksrelation med någon. Men ack så fel jag haft. För första gången i hela mitt liv kan jag påstå att jag är lycklig. Du vet så där lycklig att det bubblar i hela kroppen och det har absolut inte med känslor för någon annan att göra. Det handlar om mig, enbart mig och hur jag väljer att leva mitt liv. Jag ska inte sticka under stolen att ibland önskar jag att jag hade den där axeln att luta mig emot. Att inte alltid behöva fixa allt själv och att alltid vara den som kommer själv till bröllop och tillställningar där det nästan förväntas att man ska komma med en partner. Men. Jag verkar inte vara redo för att träffa någon eller vad det nu beror på. För mig är det inte riktigt relevant, jag tänker ju att det är som det är och det blir som det blir. Var sak har sin tid. Och denna tid, just nu, idag är det bara me, myself and I. Det är alltså upp till mig att se till att jag mår bra och är lycklig. Istället för att gå och tjura, vara nedstämd och bitter över att mitt liv inte alls blev som jag trodde, väljer jag att vara lycklig just för att jag är jag. Jag är tacksam över det jag har i mitt liv. Den tanken gör mig lycklig. För allt som finns i mitt liv är det ju jag som har fixat. Jag har gjort val som gör att jag står där jag står idag.

Idag är det förresten tre år sedan jag startade denna blogg, jag är både tacksam och lycklig att jag gjorde det valet. Jag älskar att fundera lite för att sedan skriva ner tankarna eller att bara sätta mig vid datorn och låta tankarna snurra fritt och fingrarna glida över tangentbordet och skapa ord, för att sedan dela dem med alla härliga människor ute i cyberrymden. Det är min resa, mitt sätt att reflektera, ett sätt att fundera utan att stanna kvar och älta allt för mycket. Att skriva ner tankar och funderingar skapar en väg framåt mot ett välmående inifrån och det får mig att må bra.

02_HAPPYJag tycker att du ska ta dig en funderare på vad du behöver för att känna dig lycklig. Vad kan du göra för att välja att vara lycklig? Du vet väl att dina tankar styr dina känslor. Väljer du lyckliga tankar, kommer du även att känna lycka. Så. Vad väljer du att ha i dina tankar idag? Jag väljer tacksamhet över mitt liv. Jag väljer att vara lycklig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s