Reflektion av Meditationskursen del 1

Utmaningar är spännande, roliga, jobbiga och ibland riktigt tuffa. Oavsett leder dem till utveckling, det är största anledningen till varför jag ständigt utmanar mig. Jag tror att vi aldrig kan bli fullärda, att det alltid finns något nytt att lära.

En stor utmaning jag startade förra veckan var att jag antog mig en meditationskurs. Jag är alltså inne på andra veckan nu. Så, hur går det? Just nu har jag verkligen en hat-kärlek till den. Jag gör den dagligen men nu börjar det smyga in motstånd, ibland kommer jag på mig själv att jag kommer med ursäkter för att inte sätta mig på mattan och lyssna en stund på Ulricas röst. Det är tur att jag är envis och målmedveten, efter några inre diskussioner sitter jag ändå på mattan. Dessa dagar är det svårare att låta tankarna bara vara, att bara notera dem utan att ge dem större uppmärksamhet. Men jag är på mattan och oavsett hur tankarna var innan och under passet, kommer ett lugn över mig efter och jag tackar mig själv för stunden på mattan. Jag intalar mig att detta är bra för mig, så många människor i världen kan inte ha fel.meditation_quote

Jag har förstått att det tar tid att bli autentiskt men jag vill dit, jag vill vara autentisk vilket innebär att jag en dag kommer komma dit. Jag är på god väg, det var länge sedan, om någonsin jag känt ett sådant lugn inom mig. Jag har förstått att jag inte riktigt är som många andra, att min hjärna ständigt är överdrivet aktiv. För att beskriva hur mina tankar springer, om jag säger ett äpple så ser de flesta ett äpple, kanske är det grönt eller rött. Några kanske känner smaken, hör ljudet av att bita i äpplet. Sen tänker de inte så mycket mer på det där äpplet. För mig stannar tankarna inte där, nej nej. Jag har under tiden en ”vanlig” hjärna tänkt detta har min hjärna hunnit med att vara i Spanien eller kanske i Sydamerika där de odlats, funderat på hur odlarna har det, sett hur äpplena fraktas med båt eller flyg till Sverige, hur de ligger på fruktavdelningen i matbutiken o.s.v. Det är rätt tröttsamt emellan åt, än om jag inte vet annat. Detta är anledningen till varför jag tror på att yoga och främst meditation är bra för mig. Jag upplever nämligen att tankarna stillat sig något, det är underbart att få en paus från att tänka alla tankarna. Jag upplever mig som mer närvarande i nuet och känner än mer tacksamhet för det som är och finns runt omkring mig.Light-in-Heart

Det jag märkt sedan jag började med kursen är hur sömnen påverkats. Det var otroligt länge sedan jag sov så här bra, jag är trött vid 21 och vaknar utvilad vid 06. Vi människor är ju skapta för att vakna i gryningen och sova när mörkret faller, kan även tillägga att jag alltid varit en morgonmänniska men kan inte komma ihåg att jag någonsin varit pigg redan vid 06. Dagarna blir långa, det är underbart! Snacka om att ta tillvara på dagen.

Jag kommer fortsätta med meditationen, varje dag för att jag vet att jag mår bra av det och att min knopp och kropp behöver det. Är du intresserad av utmana dig själv, lära dig mer om meditation rekommenderar jag varmt att anta Ulricas kurs. Otroligt enkelt och bekvämt att kunna göra den hemma eller vart som helst i världen, slippa passa tider, åka in till stan, att kunna sätta sig på mattan när det passar en, klicka in på Yogobe och sedan bara följa instruktionerna. Jag älskar det. Det blir inte svårare än vad man gör det till. Dygnet har 24 timmar, du väljer hur du vill spendera dem. Investera i dig själv, ge dig tid för reflektion och omtanke. Jag kan garantera att du kommer känna skillnad, om du tillåter dig. Namaste.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s