Andas – utmaning meditation

Daglig meditation, 5 minuter om dagen. Det har nu gått två veckor på denna utmaning. För mig har det inte varit svårt att få till det eftersom jag besöker yogamattan varje dag. Mitt tänk gällande yoga har börjat förändras, jag börjar förstå att det inte handlar om att göra yoga utan att vara yoga. Därför ser mina yogastunder lite olika ut men jag börjar alltid med att bara ligga på mattan och andas, något jag tidigare inte gjorde. Detta för att känna in kroppen, behöver den lugn eller kan jag utmana den lite. Ingen dag är den andra lik. Jag hoppar dock inte på solhälsningarna direkt utan börjar som sagt liggandes och scannar av kroppen. Därefter börjar jag mjuka upp den, stretcha höfterna. Ibland blir det några solhälsningar i mitten av min practice, ibland inte. Oavsett så avslutar jag med min nya grej, min stora utmaning just nu – meditation. Jag tar inte tid men tror att jag många gånger sitter stilla i mer än 5 minuter. image

Under dessa veckor har det hänt mycket inom mig. Första veckan kändes det som stress utan att jag egentligen var stressad. Den senaste veckan har jag haft svårt att koppla av, låta tankarna bara vara där dom är. Trots detta fortsätter jag varje dag, övning ger färdighet sägs det. Vissa dagar pausar jag mitt i vardagen för att stänga av en stund och bara andas. Jag tror det var under första veckan tårarna rann okontrollerat, av och till under ett dygn. Super läskigt samtidigt som jag tillät mig vara i tårarna, att de är ok. De där tårarna kommer nu och då, var gång så säger jag till mig själv, det är ok och välkomnar dem istället för att torka bort dem. När jag sätter mig på mattan finns en undran, nyfikenhet men även en liten rädsla, vad kommer komma upp denna gång. Rädslan är det jag vill utmana mest av allt, varav jag fortsätter med denna utmaning. Det hela medför något bra, det känner jag. Hjärnan och hjärtat samarbetar bättre och bättre. Jag upplever mig redan lugnare i tanken, vilket är otroligt skönt. Alla dessa tankar som ständigt springer omkring utan att kunna sortera dom. Det ska bli spännande att se vad som händer framöver i min fortsätta träning i meditation.

Något jag nu kan sakna, som jag spanat efter ett tag är ett mala. Ett indiskt smycke, som inte enbart är snyggt utan dess främsta syfte är att använda det vid bland annat meditation. Det tror jag kan hjälpa mig en hel del, jag har ju lite svårt att sitta stilla och låta tankarna bara vara. Jag är med i #beyoga365 på Facebook och fick se att Yogobe lanserat ett mala, supersnyggt och väldigt prisvärt.image

Längtar tills det dimper ner i brevlådan. Till dess får jag kämpa på med att räkna, ”andas in 1-2-3-4, andas ut 1-2-3-4”. Ibland kommer jag på mig själv att jag räknar ”1-2-3-4, 5-6-7-8, 9-10-11-12 osv och huxflux är jag uppe i 150, oftast känner jag mig då färdig med dagens meditation. Det händer ibland att jag verkligen kommit in i ett härligt lugn, slutar räkna efter ett tag och bara andas. Alla dagar är olika så är det och lägg ingen värdering i det, det är bara så det är och det är ok.

Jag har medlemskap hos Yogobe och därigenom möjligheten att erbjuda dig att testa Yogobe gratis (till dig som inte varit medlem förut) under 14 dagar! Maila mig på info@starhealth.se om du är intresserad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s