Kärlek och tårar

Vem har rätt att döma? Vem har rätt att säga att du ska vara si eller så? Vem har rätt att bestämma över dig? Vem styr i ditt liv?image

Jag har många gånger funderat och reflekterat över hur lättpåverkad vi människor kan vara om vi inte är trygga i oss själva, om vi inte är sann mot oss själva. Det har tagit mig hela mitt liv att komma underfund med detta. Vem är jag? Så många gånger jag sagt att nu har jag landat, nu vet jag vem jag är. Men gång på gång kommer verkligheten i kapp och berättar att det inte alls är så. I hela mitt liv har jag tittat på andra och tänkt att så vill jag också vara. Om jag försöker imitera någon annan, vem är jag då?

Jag vågar inte säga att jag nu blivit sann mot mig själv men jag känner mig starkare och tryggare än någonsin och att jag är på god väg. Jag vet att jag klarar allt jag förtar mig. Min krokiga väg i livet, alla motstånd och utmaningar formar mig ständigt. Många gånger har jag tänkt att nu klarar jag inte mer, samtidigt som den tanken kommer dyker en röst upp inom mig. – Susanne, du är unik och du är starkare än du tror. Du vet ditt värde. Ta ingen skit. Varje gång rösten dykt upp har jag lyssnat, det har varit tufft och många, många tårar har rullat nedför mina kinder. För var gång inser jag att rösten inom mig har rätt. Jag är bra precis som jag är. Var gång jag möts av en rädsla och vågar konfrontera den, sköljs ett lugn över mig.

imageFörr var jag rädd för tårar, för mina tårar, för andras tårar. Jag har vågat möta den rädslan och nu ser jag tårar som något vackert. Tårar renar och tårar är ok, tårar är bra för både kropp och själ. Jag skämdes för mina tårar, stängde in mig för jag inte ville visa mig sårbar. Det var så jag tänkte. Jag har tänkt om, idag är jag tacksam för mina tårar. Det är ok att gråta, vi mår inte bra av att hålla dom inom oss. Låt tårarna rinna, skäms inte över det. Tårar är vackert. Det är i tårarna jag möter mig själv, jag tar farväl av mina förflutna rädslor och ärr som många gånger skapat tårarna.

Ge dig kärlek, tillåt dig att vara precis som du är, precis som du känner. Våga visa din känslor, gör det med ödmjukhet mot både dig och de du håller av. Våga vara sann mot dig själv, lyssna på dig själv och följ ditt hjärta. Du är bra precis som du är. De människor som inte ser det, förstår det, är inte dina vänner. Det är sanningen.

Annonser

1 thought on “Kärlek och tårar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s