I sökandet, ny utmaning – meditation

Det är två veckor sedan jag kom hem från Costa Rica. Nu vågar jag påstå att jag åter kommit in i vardagen, än om jag inte riktigt vill erkänna det. Längtar tillbaka till den dagliga practice, till havet, den underbara maten och lugnet som infann sig hos mig väl där. Jag funderar väldigt mycket just, vad är mening med mitt liv, hur vill jag forma det, vad vill jag göra, vart vill jag bo osv. Alla dessa tankar blir stundtals för många, jag kan inte hantera dom, sortera dom vilket i sin tur leder till kaos i min hjärna. Jag har i dagarna klurat på vad jag kan göra för att återfå lugnet. Jag tänker yoga och hur den kan hjälpa mig. När vi var i Costa Rica var det en del meditation, detta är något jag varit nyfiken på länge men inte vågat ta steget att testa. Jobbigt att sitta stilla och bara andas men jag fick känna på känslan av total stillhet, harmoni och jag vill ha tillbaka den. Därför har jag beslutat mig för att införa daglig meditation, jag börjar med 5 minuter om dagen. Har en tanke att så småningom utmana mig att sitta längre, öka med någon minut i taget, om det känns bra.

 I februari har Yogobe temat Meditation. Eftersom detta är ett outforskat område för min del kom detta tema väldigt passande för min del. Att dels få kunskap om hur meditation påverkar hjärnan men även tips och filmer man kan följa med i under ”genomförandet”, det gör att jag inte känner mig ensam på min färd.

Jag kan inte uttala mig så mycket om detta ämne men jag kommer som sagt utforska det och dela med mig av mina upptäckter. 5 minuter av ett helt dygn är inte mycket, det är något vi alla kan ta oss tid till. Till en början kommer jag sitta på yogamattan men min förhoppning är att skapa mig verktyg för att kunna ta till andningen och meditationen när det väl behövs, vart som i vardagen. Jag behöver öva upp mig på att stanna upp och bara andas, ge min kropp och hjärna ett andrum.

Jag ser fram emot denna utmaning och tveka inte om du vill hänga på. Testa! Vad är det värsta som kan hända? 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s