Allt löser sig på bästa sätt

Livet blir vad du gör det till. Har du hört den någon gång? Jag tror att vår inställning spelar stor roll. På morgonen när du vaknar, vilken ”sida” av sängen väljer du att kliva upp på? När någon, något gör dig irriterad, hur agerar du då? När du stöter på problem på jobbet, hur bemöter du detta?

2015/02/img_0724.png
Oavsett hur du reagerar och känner så anklaga dig inte för att du inte får känna det du gör. Det är ok. Acceptera känslan, låt den vara där en stund men tillåt den även att gå iväg så att du inte fastnar i den. Jag brukar använda mig av några frågor som gör det lättare att ta reda på om det är värt att lägga energi på just den tanken, situationen som uppkommit.

1. Vad känner jag?
2. Varför känner jag så?
3. Kan jag göra något åt det just nu?
Om svaret på fråga 3 är nej, släpp det. Vid ja, gör något åt det nu.

Genom att ta till dessa frågor hjälper det i alla fall mig att sortera och välja vad jag ska lägga tid och energi på. Vissa gånger är ett svårare att släppa än andra. Det är upp till dig. Du väljer hur du vill fördela din energi, vad du ska lägga ditt fokus på. Oftast kommer jag fram till att det är meningslös oro eller att jag inte kan göra något åt saker just nu. Jag har därför börjat tänka att allt löser sig på bästa sätt. Jag tror att vi utsätts för utmaningar för att det finns en mening med det, än hur hårt, tufft, ont eller jobbigt det är. Det kommer till oss för att vi kommer att klara oss igenom det. Om vi bestämmer oss för det. Allt löser sig på bästa sätt – det finns en mening med det som händer och sker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s