Förväntningar och New York

Förväntningar och förhoppningar, varför skapar vi sådana? Det skapar ju bara besvikelse, eller? Jag är som sagt ute på en resa som jag verkligen sett fram emot. Igår tillbringade vi ett dygn i New York, en stad jag aldrig tidigare varit i. Vi hann inte se eller göra så mycket men det är helt klart en stad med puls, många människor och blinkade ljus överallt. Men jag är inte så imponerad som jag trodde jag skulle vara, jag hade större förväntningar. Jag är dock helt säker på att jag kommer åka tillbaka för en längre visit och utforska den där ön. Vi var nog bara och nafsade lite försiktigt på ytan, antar jag. Jag gillar verkligen mentaliteten som fanns där, alla är vänliga, artiga och väldigt hjälpsamma.image

Nu sitter jag på planet, det som kommer ta oss till vårt egentliga resmål – Costa Rica. Även på det landet har jag förväntningar, det återstår att se om landet levde upp till dom. Hur som är jag säker på att det kommer bli alldeles fantastiskt.

Nu kommer ett litet klagomål gällande mat när man är på resande fot, än om jag var beredd på det. Jag har förberett mig med min egen mat då jag är lite ”besvärlig” med allergier och att jag numera inte äter kött. Det är inte lätt att finna mat som passar. Första utmaningen var redan på planet från Sverige. Vi anmälde allergier men man kunde bara välja en. Jag var alltså tvungen att välja mellan vegetariskt och gluten, vilket resulterade att jag kunde äta lite sallad vid ena målet och det andra tackade jag nej till då det var en smörgås. Jag valde alltså vegetariskt. Eftersom jag är väl medveten om svårigheterna så är jag som sagt välförberedd med ”matsäck” i form av bars och shakes från NeoLife. Dom är och kommer vara min räddning denna resa. Ibland önskar jag att jag inte var allergisk och inte fått för mig att sluta äta kött, allt vore så mycket lättare då. Men jag mår bäst av min vegetariska gluten- mjölkproteinfria diet och jag har ju lärt mig att lyssna på kroppen. Så egentligen klagar jag inte, det är ju ett medvetet val jag gjort.

Nu återstår några timmar tills jag åter är på fast mark och får äta riktig mat igen. För trots allt så gillar jag mat och att tugga den, än om shakes är toppen. Men det är min nödlösning och otroligt glad att jag hittade den.

Dagens affirmation lyder Jag är fri att vara mig själv. Fundera på den, hur gör du för att leva upp till detta? För du vet väl att du är bra precis som du är. image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s