Årskrönika 2015

Årets sista dag och det är dags att sammanställa det gångna året. Jag älskar att reflektera, jag anser att det är då saker och ting blir synliga och på sätt går det att göra förändring. Denna punkt är lite av en favorit hos mig, att blicka tillbaka, reflektera och sätta upp nya mål inför ett nytt spännande år.

 Inför 2015 sa jag till mig själv att detta skulle bli mitt livs bästa år, och vet du, det blev så. Jag tror på att livet blir vad du gör det till. Jag satte upp mål för vad jag vill uppnå under året, klurade och skrev ner dom. Nu när jag tittar på dom så upptäcker jag att jag uppfyllt alla fem målen och det lite omedvetet. Jag har alltså inte medvetet strävat efter att uppfylla dom men genom att jag en gång skrev ner dom, har dom funnits inom mej utan att jag direkt tänkt på det.

Ett av mina mål var att jag ville byta jobb, byta bransch. Sagt och gjort. Jag sa upp mig från mitt jobb, började plugga till kost-& hälsorådgivare och i höst har jag haft mina första klienter. Förutom det så har jag ett nytt jobb, visserligen handlar det fortfarande om barn men nu arbetar jag med ungdomar, ensamkommande flyktingbarn och jag bara älskar det. Målet är att kunna försörja mig på min busneiss. Ett annat mål jag hade för året var att starta eget, jag håller nu på att starta upp ett företag som heter StarHealth. Detta blev nyligen klart så håller på för fullt med hemsidan, länkar såklart till den när den är klar.

Jag kände även att jag var på fel plats, med sjukskrivningar och andra påfrestningar de senaste åren så var det dags att byta miljö. Jag sa upp lägenheten i Stockholm, packade ihop och flyttade tillbaka till mitt älskade Norrland, i slutet av sommaren.

 Detta år har som sagt varit mitt livs bästa och det av många anledningar. Främst har jag lyssnat till mig själv och min kropp mer än någonsin, inifrån och ut. Rent fysiskt så har jag hållit igång träningen hela året utan större pauser (förutom vid sjukdom). Jag tog en bild på mig själv för ett år sedan, samma datum i år tog jag en ny bild och jag blev lugnt sagt förunnad av skillanderna.

 Visar dig den, inte för att skryta utan för att visa att du inte behöver träna 6-7 gånger i veckan och äta 100% nyttigt för att det ska bli förändring. Så hur har jag gjort? Jo, jag har tränat 2-3 gånger i veckan. Det är lagom för mig för att det inte ska bli hets och press.


Tittar vi på kosten så det enda jag gjort där är att jag uteslutit kött, äter sedan tidigare ej gluten eller mejeriprodukter på grund av allergi. Jag har inte längre noll tolerans på socker, jag undviker det men godis är rätt gott ibland, för att inte tala om kakor. Jag har genom året haft tänket 80/20, alltså äter jag till 80% nyttigt och hälsosamt är det ok att ta sig en kaka eller lite godis ibland. Detta tänk har jag genom allt jag gör. Jag brukar även trycka på 80/20 gällande kombinationen av kost och träning, att 80% hänger på kosten och 20% är träning. Tillbaka till kosten. Jag har verkligen lagt ner fokus på att äta regelbundet och ge kroppen näringsrik energi. Jag äter oftast sex gånger om dagen, jag försöker planera dagen genom att göra matlådor.

 I väskan har jag alltid NeoLifeBars – det perfekta mellanmålet i farten. Jag känner verkligen skillnad när jag äter en sådan jämfört med en frukt eller något annat litet. Tacksam att jag funnit NeoLife och deras produkter.

 Min nödhjälp är NeoLifeShake, som jag ibland har som mellanmål om den blir långt mellan måltiderna eller när jag är på resande fot så är det en enkel och hälsosam lösning. Jag anser att jag funnit balans mellan kost och träning, vilket i sig resulterat i att jag orkar träna regelbundet hela året.

Till sinnet är jag lugnare än någonsin. Förra året var en stor utmaning och nu känner jag att jag landat mer i mig själv, jag vet vad jag vill och inte vill. Säger ifrån när jsg tycker att någon behandlar mig på ett sätt jag inte tycker ok. Jag har alltid varit konflikträdd, det är fortfarande kvar men jag är medveten om det och ser till att utmana min rädlsa ofta. Har upptäckt att ett lätt sätt att göra detta på är att ställa frågor, för ofta så handlar konflikter om missförstånd. Träffade i höstas en underbar människa som förklarade för mig att jag aldrig får tro eller anta, ”undrar du något, fråga mig istället för att anta eller tro” sa han. Det kan säkert ses som en självklarhet men för mig och säkerligen för många andra är det inte det.


Jag ser verkligen fram emot 2016, har en känsla av att det kommer bli än ett bättre år. Det blir ju vad du gör det till. Jag kommer starta året med en resa, kan knappt tro att det är sant. Jag har länge varit intresserad av yoga och för några år sedan testade jag att vågsurfa och blev förälskad direkt. Så, jag och en god vän ska åka till Costa Rica i några veckor för att utforska landet och utmana oss själva inom yoga och surf. Jag är helt säkert att det kommer sättas upp nya mål att sträva mot och nya idéer kläckas under resan. Resten av året är oplanerad men med nytt jobb, nystartat företag och skolan har jag det jag gör.

Jag vill avsluta 2015 med ett stort tack till alla underbara människor jag fått möjlighet att träffa, vänner och familj som alltid finns där för mig. Alla utmaningar som jag ständigt hamna i och vad kost och lagom motion kan skapa en härlig balans. Jag är så otroligt tacksam för all kärlek som finns i mitt liv.

Mot 2016, nya utmaningar och spänannde möten.

Gott Nytt År önskar jag dig. Ta väl hand om dig, du vet att du är bäst på att vara du och låt aldrig, aldrig någon säga något annat.

Kramar
Susanne

Annonser

1 thought on “Årskrönika 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s