Raw blåbärsbollar

Idag är den internationella Faitrade dagen. Det tycker jag är värt att fira med just fairtrade fika. Så kanske du sitter och undrar vad fairtrade är? På fairtrade.se kan du läsa mer om det. Kortfattat kan man säga att fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Jag blev blixtförälskad. Kan inte få nog. Länge sedan jag lekte i köket men idag hände det. Oj, så bra det blev. Dessa blåbärsbollar är bland det godaste jag mixat ihop. Som alltid när jag gör något, få ingredienser, snabbt och lätt att göra, utan socker, mejeri och glutenfria. Dessa är även raw, vilket är fantastiskt. Det är färska blåbär i, så än vet jag inte hur länge de klarar sig i kylen men gissar 4-5 dagar borde inte vara några problem.

SAMSUNG CSC

150 g mandel
100 g hasselnöt
9 stycken dadlar
1 1/2 msk kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl blåbär (färska eller tinade)
1 dl kokos

  1. Mixa nötterna till mjöl i en matberedare
  2. Tillsätt dadlarna, kokosoljan, vaniljpulver och blåbär
  3. Mixa till en jämn smet
  4. Ta bort kniven från matberedaren och rör i kokos för hand.
  5. Forma bollar och rulla dem i kokos
  6. Förvaras i kylen
Annonser

4 thoughts on “Raw blåbärsbollar

    • Hej! Det har jag inte testat, dom brukar ta slut innan jag ens hunnit tänka tanken… Det borde funka, samtidigt som dom lika gärna skulle bli vattniga, kladdiga. Om du testar, hör gärna av dig och berätta om resultatet. Njut dagen och ta hand om dig!:)

  1. Tack för svar! 🙂 Gillar din blogg, den är inspirerande! Har provar fryst dom, hör av mig hur dom blir! Ha en fin kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s