Oktober och nytt tema

Så är det dags att på njuta av årets riktiga höstmånad, vi kickar även igång ett nytt tema. Förra månaden handlade det om relationer, dessa ska vi såklart fortsätta att vårda och uppskatta. Oktobers månad kommer att handla om Omtanke.

Att visa omtanke är att låta hjärtat tala rakt och utan omsvep till ett annat hjärta. Och till sitt eget. Omtanke förbinder människor på ett alldeles speciellt sätt och får både den som ger och den som tar emot att känna sig sedd för den man innerst inne är. Att visa omtänksamhet sprider en härlig känsla i kroppen på alla inblandande och förändrar världen lite grand för en kort stund. Världen behöver mer omtänksamhet utan en tanke på att få något tillbaka. En, till synes obetydlig, gest av omtänksamhet kan göra en annan människas dag. När ett hjärta blir berört av ett annat kan stora saker hända.

Låt oss i oktober hjälpas åt att sprida omtankar! 

  Veckans uppgift, uppdrag är att du vid ett par tillfällen gör en god gärning/hjälp/avlasta någon du känner utan att förvänta dig något tillbaka. Vad gjorde du och hur kändes det? Skriv gärna ner dina tankar.

Som vanligt kan du även fundera på att sätt upp en utmaning för denna vecka, att någon gång under veckan ska jag….och bestäm dig att det måste utföras innan veckans slut. Det kan vara en liten som stor utmaning, det är upp till dig. Har du något du ser fram emot, veckans goda stunder? Skriv ner dem också. Fundera även på något som du vill/ hoppas/ önskar ska hända i veckan. Det kan vara allt från väder, till händelser, möten eller mål som du hoppas nå. The sky is the limit! Dessa tre ”punkter” skriver jag ner inför varje ny vecka. Det är både intressant och roligt att kolla tillbaka och se hur det har blivit, vad som gjorde att det blev som det blev och så vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s