Vi lever på samma planet

Igår var jag på centralen. Det är svårt att ta in, det går inte att förstå. Så många människor som är här utan trygghet, ingen vetskap om vad som kommer att ske, hända med dom, vart dom ska ta vägen. Det är dock fantastisk att se hur många som vill hjälpa till på olika sätt. Överallt är det volontärer som hjälper till med allt från att vara tolk till att laga mat och hjälpa dom som behöver läkarvård och mediciner. Trots allt bor vi på samma planet. Vi alla är människor. Kött, blod, celler, känslor. Det enda som skiljer oss åt är talspråket.  

 

Facebook och i tidningar, på nyheterna fylls med denna flyktingkatastrof som är ett faktum. Man vet inte vad man ska tro på. Jag tycker att alla som har möjlighet hjälpa till på något sätt ska göra det. Funderar du på varför? Vänd på steken, hur skulle du vilja bli bemött om du var tvungen att fly från ditt hemland?

Visst, det finns 35000 hemlösa i vårt land idag. Kanske det borde läggas resurser där. Det säger jag inget om. Men lika självklart är det att sträcka ut en hand till folk som flyr sitt land, fördas hit under mindre trevliga förhållanden. Vad vet man om framtiden. Men just nu. Just i denna stund behöver vi samla oss och sträcka ut en hand, ge ett leende. Det kan ge så mycket till alla de som är långt långt borta från sitt hemland. Deras hem, deras land där de vuxit upp som de varit tvungna att lämna för att överleva. Det finns inte så mycket mer att säga om det.

Vi människor är goda i grund och botten. Om du inte vill göra något för någon annan, så gör det för dig själv. Är du i Stockholm, åk till centralen, dels för att få en förståelse för vad som händer just nu. Ställ dig där, titta på människorna och le mot dem. Det räcker med fem ynka minuter. Testa, än om du tycker att det känns tramsigt. Med ett leende kommer man långt, framför allt kan ett leende får dig att må bra.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. 

lånad bild
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s