September och nytt tema

Det är dags att lämnat augusti och vi bege oss in i årets första höstmånad. Troligtvis har de allra flesta börjat jobba efter semester och ledigheter, skolorna har börjat. Kanske du satt upp nya mål som du kommer sträva mot  under hösten. Det är dags att kicka igång ett nytt tema och ett kommer handla om något vi människor är beroende av, något vi alla behöver. Vi är ett flockdjur. Månadens tema kommer handla om relationer.

Relationer är bland det bästa och viktigaste i livet – relationen med en älskad partner, vän, familjemedlem eller en bekant. Det är människorna omkring oss som på något sätt gör livet. När relationen är som bäst blomstrar de som av sig själva. De behöver dock vårdas och tas om hand om likväl som en vacker växt behöver få omsorg med vatten, solljus och kanske lite gödning ibland. Även en lättskött växt behöver vattnas och tillägnas omsorg samtidigt som en sprakande exotisk växt kan behöva lite mer extra handpåläggning för att frodas. Alla våra olika relationer skiljer ju sig åt och den enda gemensamma nämnaren är du själv. Vilka människor är viktiga för dig och hur tar du hand om relationerna med dem? Det fokuserar vi på i september. 

images (55)

Att sträcka ut en hand och ge är ett första steg till att få. Ju mer du ger av dig själv och din tid desto mer får du igen. Så, om du inte redan gör det, börja med att ge utan en tanke på att få tillbaka. Vad kan du göra för en medmänniska?

Att ha en inre cirkel av människor som står dig nära är bland det värdefullaste du kan ha. Det är människor som gläds och gråter med dig genom livets berg- och dalbana. Du behöver aldrig känna dig ensam. Men när livet rullar på tar man mycket för givet och relationer behöver vårdas. Så ta dig gärna tid att stanna upp ibland och tala om för dem du älskar och uppskattar hur mycket de faktiskt betyder för dig.

Vi ska som sagt lägga vårt fokus på relationer den närmsta tiden. Veckans uppgift blir att fundera och titta på alla fina människor du har, eller skulle vilja ha, i ditt liv och vad de betyder för dig. Det kan även vara förebilder som betyder mycket för dig. Skriv ned dem. Rita tre cirklar, en stor, en mittemellan stor och en mindre (se bilden). Placera sedan in människorna i cirkeln.IMG_7077

Den innerst cirkeln – vem eller vilka står dig allra närmast?
Näst innersta cirkeln – Bra vänner som accepterar dig precis som du är.
Yttersta cirkeln – Bra vänner men som du inte umgås regelbundet med.

Som vanligt kan du även fundera på att sätt upp en utmaning för denna vecka, att någon gång under veckan ska jag…. och bestäm dig att det måste utföras innan veckans slut. Det kan vara en liten som stor utmaning, det är upp till dig. Har du något du ser fram emot, veckans goda stunder? Skriv ner dem också. Fundera även på något som du vill/ hoppas/ önskar ska hända i veckan. Det kan vara allt från väder, till händelser, möten eller mål som du hoppas nå. The sky is the limit! Dessa tre ”punkter” skriver jag ner inför varje ny vecka. Det är både intressant och roligt att kolla tillbaka och se hur det har blivit, vad som gjorde att det blev som det blev och så vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s