Jag känner mig lugn och trygg

Jag känner mig lugn och trygg – dagens affirmation

Lugn. Trygghet. Vad är det för dig? Vad innebär det? Hur gör du för att uppnå, känna det?

   Just nu. Den senaste tiden har jag tappat lite av mitt lugn. Jag kommer troligtvis göra förändringar som skakar om min trygghet något. Men det kommer bli bra. Jag strävar varje dag att finna lugnet genom att ta mig till mattan, göra yoga och andas. Ibland hittar jag lugnet medan andra gånger går det inte. I dessa stunder får jag försöka finna lugnet på annat sätt. Det sägs att meditation är bästa grejen men än är jag inte där. Jag kommer inte till ro, blir näst intill stressad av att bara sitta stilla. Jag antar att det är pitta som blivit allt för stor och då bör man få in mer kapha. Jag tycker att ayurveda är otroligt intressant och det är något jag helt klart vill lära mig mer om. Är du också nyfiken på vad det är, har jag hittat en sida där du kan dels göra ett test för att ta reda på vilken, vilka doschor du är. En annan sida som jag börjat kika på är denna, jag tycker som sagt att det är otroligt intressant just för att det är en sådan gammal läkekonst. Jag tänker inte berätta så mycket om det just nu, men det kommer troligtvis mer om det senare.  

   Månadens tema är, som du säkert vet, hälsa. Här om dagen kröp det i mig, jag kände att jag behövde röra på mig, rensa tankarna. Det finns såklart olika sätt man kan göra det på. Jag snörade på mig skorna och begav mig ut på en löprunda. Det har inte blivit så mycket av den varan i sommar då jag haft en envis förkylning i kroppen. Men. Känslan att ha musik i öronen, låta fötterna och benen ta mig framåt och tankarna får komma och gå som de vill, är obeskrivlig. Eftersom jag inte har många kilometer i benen blev det en blandning av power walk och lätt joggtempo. Väl hemma var lugnet tillbaka. Ja, jag älskar att röra på mig, att träna. Det får mig att må bra. Men. Inte varje dag, kroppen behöver vila och återhämtning ibland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s