Äntligen får du träffa honom 

Idag är dagen när dina nära och kära samlas för att ta ett sista farväl till dig, min älskade farmor.  Det känns konstig samtidigt naturligt och bra. Nu har du inte ont längre och äntligen får du träffa farfar igen, efter 25 år. Jag har så många fina minnen som jag delar med dig. Alla stunder vi haft, alla historier du berättat om när du växte upp, var ung och allt du och farfar hittade på. De stunderna betyder otroligt mycket för mig. Det var verkligen vår tid. Vi satt där vid ditt köksbord i timmar och bara pratade. Jag älskade verkligen dessa stunder. Det känns tomt och lite konstigt. Jag tror inte riktigt att jag förstått att du inte finns bland oss här på jorden längre. Men jag vet att du vakar över oss alla. Som jag älskar dig. Som jag saknar dig. Jag vet att du har det bra nu. Vila i frid underbara farmor. Jag glömmer dig aldrig.IMG_1143

Livet. Det spelar inte någon roll hur långt eller kort det blir. Oavsett lämnas nära och kära i sorg. Min farmor blev 89 år. Hon har levt ett långt liv och av våra pratstunder tolkar jag det att hade hon även hade ett lyckligt liv, trots att farfar lämnade oss för många år sedan.

Jag tycker att det är otroligt jobbigt med begravningar, vilket säkerligen många gör. Men jag var på en begravning för några år sedan som är bland de värsta jag varit med om. En tjej i min ålder blev brutalt mördad. Att dö av ålderdom är något vackert men när någon hemsk människa tar en annans liv, finns det inga ord som beskriver. Jag sitter med den erfarenheten, jag har gruvat mig för hur jag kommer att reagera idag. Jag är nervös och otrolig för att totalt bryta samman. Samtidigt vet jag att det behöver inte bli så den här gången. Idag är en ny dag. Idag ska jag säga hejdå till farmor som somnade in lugnt och fridfullt. Det är vackert.

Oavsett situation finns det alltid ett val. Som idag. Jag kan välja att bygga upp en oro, vänta på känslan av ‘jag klarar inte det här’. Eller så väljer jag att se det vackra. Farmors familj med barn, barnbarn, barnbarns barn och vänner som samlas för ett sista farväl. Alla som kommer vara där har henne i hjärta, i minnet. Jag kommer vara omgiven av min familj som betyder mest av allt och det kommer vara så mycket kärlek i luften, än om vi är ledsna. Men. Tårar är något vackert. Tårar renar och helar. Jag har bestämt mig. Jag kommer välja att se kärleken som kommer att finnas där. Kärleken som farmor skapat för oss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s