Jag är fylld av tacksamhet

Jag är fylld av tacksamhet – dagens affirmation

Månadens tema, tacksamhet. Vad är du tacksam för? Reflekterar du någon gång över vad du har i ditt liv? Uppskattar du det? Tar du livet för givet eller visar du tacksamhet för ditt liv, för det du har, för det du är?

Jag känner sådan tacksamhet för allt i mitt liv, för att jag är jag och allt det vackra som finns på vår jord och alla underbara människor. Jag är precis hemkommer från en vecka på Öland, det har varit dansvecka. För oss dansare är det årets bästa vecka. Alla dansare från hela landet samlas på en camping, solar, leker, busar, skrattar, umgås och dansar varje kväll. Väl hemma blir det alltid lite extra tomt och vemodigt efter att ha haft vänner runtom en dygnet runt. Detta brukar vara en jobbig känsla. Men inte denna gång. Det var länge sen jag kände ett sådant lugn inom mig. För första gången känner jag mig totalt problemfri. Jag tror inte att livet i sig ser annorlunda ut nu jämför med för några veckor, månader sedan. Skillnaden är hur jag förhåller mig till vad som händer och sker. Jag har skrivit det många gånger förr, jag andas. Inom yogan pratar man om att yoga inte enbart är en träningsform och att när man tar in yogan i vardagen, utanför mattan, det är då det händer saker. Jag tror jag förstår vad de menar. Alla små saker, små knep som dyker upp, genom att ta tag i dem direkt hinner de inte bli stora. Små saker är så mycket lättare att jobba med än om man låter de växa och bli onödigt stora. Så. Hur gör jag? Jag andas. När jag märker att tankarna börjar ta över, styra över mig. Stannar jag upp, frågar mig varför tankarna är där och vad jag kan göra åt dem. Är det meningslös oro eller något jag kan förändra? Vid meningslös oro lägger jag fokus på hur jag andas, börjar räkna. Andas in på fyra och andas ut på fyra, så håller jag på tills tankarna stillat sig och jag åter kan se klart. Är det däremot något jag kan påverka, ser jag till att finna en lösning på det och skapa en förändring så snart jag kan. Men utan att pressa eller stressa fram något eller såra någon annan.

Jag är fylld av tacksamhet. Tack för livet. För mina vänner. För alla människor som kommer och går. För att jag får bo och leva i detta vackra land, Sverige. För alla utmaningar jag ständigt ställs inför. Jag är tacksam. Jag älskar att leva. Mitt liv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s