Jag släpper all oro

Jag släpper all oro – dagens affirmation

Oro. Vem känner inte oro ibland? Vissa oroar sig mer, andra mindre. Varför oroar vi oss? Jag tror det handlar om osäkerhet, självkänslan och rädslan att bli utanför. Jag tillhör skaran som oroar sig för mindre. Men. Jag jobbar på det. Jag jobbar med dessa affirmationer varje dag, det gör att jag får mer kontroll på mina tankar. Genom att jag skriver om dem, kan jag oftast vända negativa tankar till något bättre. Jag rullar ut mattan varje dag och övar på att andas och att våga släppa taget om det jag inte kan påverka här och nu. 

 Carpe diem, fånga dagen. Om vi försöker vara i nuet så mycket det bara går, tror jag att oro, som ibland kan komma upp när vi tänker för mycket, minskar. Jag tror på ödet, jag tror att det som händer finns en mening med. Vi kan alltid lära oss någon oavsett situation i vardagslivet. Jag kan inte påverka det som varit och inte det som kommer att ske imorgon. Men. Jag kan påverka det som händer här och nu, idag. Glöm inte gårdagen, dröm om morgondagen men lev idag! Det är lätt att sväva iväg och lägga för stort fokus på vad som komma skall. Jag tror det är viktigt att ”välja striderna”. Brottas du med en massa tankar som sedan tar över vad du känner eller tvärtom, ta reda på om tankarna är så kallad meningslös oro eller om det finns fakta till oron. Har du ingen fakta till oron, innebär det att det är oro som du skapat via känslorna. Kan du däremot sätta upp konkreta punkter till oron, kan vi kalla det för meningsfull oro. Många av oss, bland annat jag, är experter på anta, gissa och skapa något som egentligen inte existerar. Jag är expert på meningslös oro. Jag är medveten om det. Jag pratar med mina vänner, skriver ner tankarna för att på så vis göra det synligt och det går då lättare att släppa meningslös oro.

Idag släpper jag all oro. Jag går omkring med en massa oro om framtiden. Men. Jag kan ju inte påverka den just nu eftersom det inte är här än. Jag släpper taget. Let go. Jag lyssnar på mitt hjärta och försöker följa det så gott det går och litar på livet, att var sak har sin tid och att det blir bra. Jag släpper all oro. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s