Summering och reflektion av maj månad

Jag tror jag skriver det varje gång men jag slutar aldrig förvånas hur snabbt veckorna går nu för tiden. Idag är det officiellt vårens sista dag, imorgon börjar sommaren. Galet och så underbart! Därför tycker jag att det passar än bättre att reflektera lite över månaden som gått men även över årstiden.KerstinMaj

Hur kändes det att fokusera på temat Livsglädje? Har du lärt dig något om dig själv? Det går inte att säga för många gånger, jag älskar att jobba med mig själv och den personliga utvecklingen. Genom att jag ofta reflekterar vad, hur och varför jag gör de val jag gör osv. gör att jag dels lär känna mig själv än bättre men det bidrar även till jag förstår andra människor bättre. Jag lär mig ständigt nya saker om mig själv men även om andra. Livet handlar om relationer, oavsett plan, kärlek, vänskap, business, så fort vi har kontakt med andra människor skapar vi någon typ av relation. Det fascinerar mig. Jag håller på att träna på att inte vara så hård mot mig själv, jag är inte fullärd (om det någonsin går att bli) men jag har kommit en bit på vägen. Vissa dagar piskar jag rätt hårt på mig själv, det är inte snällt. Jag skulle ju aldrig vara så hård mot någon annan, allra minst mot någon jag älskar. Jag säger ju att jag älskar mig själv, så varför är jag så hårt mot mig själv? Det är lite av det jag har jobbat med och därav även lärt mig att mina tankar och ord om mig har betydelse för hur jag mår.

Vad är det bästa som hände i maj? I början av maj blev jag än en gång moster. Jag är så stolt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det finns troligtvis inget vackrare än när en ny skapelse kommer till världen. Jag är stolt som en tupp över min syster. Hon är min förebild och jag är så glad och tacksam att vi ständigt jobbar på vår relation och att den blir starkare för var dag som går. En annan rolig sak som hände var att jag fick besked om att jag kom in på en utbildning med start till hösten. Det ska bli både roligt och spännande att plugga igen.

Vilka förväntningar har du på juni? Årets första sommarmånad. Jag önskar att den blir någorlunda varm men juni brukar ju vara sisådär. Oavsett så ser jag verkligen fram emot kommande veckor. Om ca två veckor, kanske tidigare packar jag stora väskan för att bege mig hem till norr för att tillbringa hela sommaren där. Det ska bli underbart. Jag ska jobba en del där uppe, det ska bli skoj. Jag hoppas att jag kommer att lära mig mycket och att idéer som jag har i huvudet kan komma närmare sin verklighet. I slutet av juni bär det av till den förtrollande ön, Öland för en veckas dans och en massa bus. Det blir min semestervecka och jag längtar redan efter att få träffa alla godingar för hela landet. Jag har en känsla av att juni och denna sommar kommer bli något utöver det vanliga. Jag tror att det kommer bli en alldeles magisk månad, en alldeles magisk sommar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s