Snusfri

Idag är det 16 månader sedan jag beslutade mig för att sluta snusa. Hur har det gått? Mycket bra, långt över förväntan. Jag är galet stolt över mig själv. Det är en lögn om jag säger att jag aldrig tänker på snus. Det gör jag. Flera gånger i veckan. Men. Jag låter tanken, suget komma för att sedan låta den passera. Fördelarna är så många fler att vara snusfri än att vara fast i snusträsket.

 Det bästa med att inte snusa är att jag hinner tänka på så mycket annat. Jag upplevde att den där dosan bestämde över mig och tog upp stor del av min tankeverksamhet. Än vad jag gjorde vad bland första tankarna Vart har jag dosan? Räcker det denna dag? Åh nej dosan är redan slut! Det blev en hets och stundtals en stress.

Visst, jag är snusfri. Har jag bytt ut en vana mot en annan? Troligtvis, jag tuggar tuggummi som en tokig och har ofta ett sug efter något, att ha något i munnen vilket lett till att jag gärna mumsar på choklad. Min nya mumsfavorit är torkad mango. Så galet gott! Det må innehålla en del fruktsocker varav även kalorier men det är så mycket bättre än godis. Detta är favoritsorten, ca 30 kr på Coop.

ladda ned (1)Jag har ju lovat mig själv att jag får börja snusa när som helst men då får jag aldrig sluta igen. Anledningen till detta är att jag tycker att det var fruktansvärt när giftet gick ur kroppen, den där första veckan. Vill inte göra om det. Och. Jag vill ha barn en dag, och då är snus helt uteslutet. Med denna ekvation blir svaret enkelt, jag kan inte börja snusa igen.

Mitt bästa tips till dig som inte snusar, testa inte! Till dig som funderar på att sluta snusa, bestäm dig och gör det bara. Jag använder mig av forumet slutasnusa.se, där finns massor av fakta, tips och andra nyttigheter. Det går även att ta del av andras resor och tankar mot ett nikotinfritt liv. Jag upplever att jag fick mycket stöd och pushning där igenom. Kolla gärna in inlägget om mitt första steg mot ett friare, fräschare liv. Söker du på sluta snusa i sökrutan här på bloggen, finner du fler inlägg om kampen mot nikotindjävulen. Du får gärna höra av dig om du har funderingar på att sluta snusa, vill ha tips, råd eller stöd. Jag hjälper gärna till med vad jag än kan bidra med. Tro på dig själv, du klarat allt, om viljan finns.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s