Reflektion av månadens tema Självförtroende

Jag slutas aldrig förvånas över hur fort en månad går. Vi är redan inne i maj! Hur som är det dags att avsluta april månads tema med en kortare reflektion.  Än om du inte har jobbat så mycket med just månadens tema kan det vara nyttigt att fundera och reflektera lite över de senaste veckorna. Att göra avslut och blicka framåt. Hur har det känts att fokusera på Självförtroende? Har du lärt dig något nytt om dig själv i april? cartoon-illustration-ship_small

Jag är kapten på mitt skepp, så enkelt är det. Mår jag bra är det för att jag gör val som får mig att känna den känslan. Mår jag mindre bra är det troligtvis yttre faktorer som påverkat mig negativt och då är det mitt ansvar att se till att lösa situationen, att styra skeppet till lugnare vatten. Jag tycker på något vis om att det stormar ibland, det är i stormarna vi utmanas och på så vis utvecklas. I april har jag lärt mig än mer hur viktigt det är att lyssna på sig själv och sin kropp. Att våga stanna upp och försöka tyda vad den säger. Jag är helt fascinerad över hur våra kroppar fungerar. För mig är det viktigt att jag respekterar och accepterar kroppens begränsningar samtidigt att våga utmana den ibland.

Vad är det bästa som hände i april?
Det bästa som hände i mitt liv var att jag fattade ett beslut, ett som kan komma att göra stora förändringar i mitt liv. Jag sa upp mig och har i tanken att byta bransch. Just idag, här och nu vet jag inte mer än så. Det kan låta flummigt och oansvarigt. Men. Jag har troligtvis aldrig känt ett sådant lugn som just nu infinner sig. Var sak har sin tid, när du stänger en dörr öppnas helt plötsligt flera andra. Så nu väntar jag med spänning vad livet har att erbjuda mig här näst.

 Vilka förväntningar har du på maj?
Som sagt, hela världen står nu öppen för mig. Jag är så nyfiken att jag knappt kan vänta på vad som komma skall, utan att veta något. Jag älskar den här tiden på året, vi svenskar vaknar ur våra iden, vi blir lite gladare, vänligare och överallt skapas en längtan och förväntan på att få en lång och varm sommar. Dessutom blir alla lite snyggare så här års, solen har en alldeles fantastisk effekt på oss människor och jag kan inte annat än älska det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s