Jag skapar förutsättningar för framgång

Jag skapar förutsättningar för framgång – dagens affirmation

Jag vill, jag kan, jag vågar. Det är ett mantra som jag säger till mig själv i de stunder när jag blir osäker, rädd och tvekar på mig själv. Vill jag så kan jag och då vågar jag. Så enkelt är det. I mitt liv, just nu, går denna ”ramsa” om och om igen på repeat. Det är så att jag har sagt upp mig från mitt nuvarande jobb. Jag kom på mig själv att ständigt komma med undanflykter, att klaga på andra, att inte ha roligt och vara allmänt negativ på jobbet. Det är inte jag, jag ser mig som en glad och sprallig tjej som älskar att gå till arbetet och ser motgångar som en utmaning. Jag ställde mig då frågan, vad kan jag göra åt situationen? Jag har varit i skolan värld i snart nio år, det är en fantastisk värld och ett privilegium att få arbeta med samhällets yngsta medborgare. Men. Jag anser att jag har tappat gnistan och därför var jag tvungen att se över det hela.

 

Mina tankar har gått åt olika håll, jag frågade mig själv vad är största risken med att stanna kvar och vad är största risken att våga chansa, att hoppa? När jag väl ställde frågan så, blev svaret väldigt tydligt. Risken att stanna kvar blev mycket större än risken att säga upp mig. När väl samtalet med chefen var gjort och det började gå upp för mig att jag inom en månad kan stå utan jobb, började paniken komma. Jag är tacksam att jag startat denna resa inom personlig utveckling och har samlat på mig mängder av verktyg. Ett av de bästa verktygen är att rulla ut yogamattan, starta en video på Yogobe och bara följa med där. Efter ett pass på mattan så känns livet i balans och jag kan åter se på det med lugn.

När jag läste dagens affirmation kom ett stort leende över mina läppar. Jag skapar förutsättningar för framgång. Ja, jag gör ju detta. Nu sitter jag och jobbar på mitt CV och klurar på vilka branscher jag skulle vilja jobba inom. Svaret är ganska lätt i vissa avseenden men svårare i andra. Jag älskar att träffa människor, att få knyta kontakter och följa upp. Det innebär alltså ett yrke där man arbetar med människor på ett eller annat sätt. Vad det blir vet vi inte ännu.

Vad arbetar du med? Vad gjorde att du valde just det yrke du har? Jag är jätte nyfiken att höra hur du tänkte när du bestämde dig för att göra just det du gör idag. Dela gärna med dig, kanske du kan hjälpa både mig och andra av just dina tankar. Skapar du förutsättningar för att påverka din framtid, din framgång?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s