Jag tar mig nyfiket an nya utmaningar

Jag tar mig nyfiket an nya utmaningar – dagens affirmation

Utmaningar, uppoffringar, rädslor, comfort zone, tillit, trygghet, förändra, utveckling. Ja, listan går att göra lång med ord som på något vis har med personlig utveckling att göra. Vart står du? Hur resonerar du när du ställs inför något nytt, något främmande, kanske något som kan kännas skrämmande?
Vill du utvecklas som människa behöver du utsätta dig för saker som du kan vara rädd för eller sådant som du inte trott att du klarar. Det handlade om att utmana dig själv. Du vet väl att det blir vad du tänker.

 Förra helgen var jag på ett träningspass för att testa på Tough Vikings. När jag kommer in i gympasalen ser jag rep som hänger från taket samt romerska ringar. Jag har genom min skolgång lyckats undvika dessa, för att jag inte kunnat klättra i rep eller häva mig upp i ringarna. Samma känsla kom över mig, jag kan inte, tänk om de andra skratta åt mig när jag hänger där som ett fån. Mantrat ”Jag kan inte” började rulla inom mig. Jag blev snabbt medveten om hur mina tankar gick. Jag bestämde mig att jag kan ju i alla fall testa dessa två ”grenar”. Jag lyckades klättra någon meter upp i repet och med lite hjälp kom jag även upp i ringarna. Jag var nöjd, jag kunde visst än om jag fick lite hjälp. I helgen var jag på gymmet hemma i Norrland, i ett rum upptäckte jag att de hade de där ringarna. Jag står och tittar på dem, min fasa. Efter en stund bestämmer jag mig för att jag ska ta mig upp i de där ringarna, än hur det lär se ut. Jag ska? Jag bestämde mig. Tog tag i ringarna och hävde mig upp. Men. Kom inte upp. Jag försökte igen. Samma resultat. Tredje gången, nu började jag bli lite irriterad på mig själv för att jag inte kom upp. Och vips, så stod jag där upp och ner i ringarna. Tjoho! Jag klarade det.
Det jag vill säga med detta är att ge inte upp bara för att du inte får något att funka efter ett försök. Testa några gånger, var vaksam över hur du pratar och tänker om dig själv. Din tankar påverkar dina handlingar. Bli inte rädd om det inte funkar direkt, se det som en utmaning. Bestäm dig att du ska klara det och ge inte upp. Vips, så står du där med ett leende på läpparna för att du klarar något du länge trott varit omöjligt. Ingenting är omöjligt, det handlar om hur mycket du vill något, vad du väljer att lägga din energi på och vilka tankar du väljer att tänka.
Genom att anta nya utmaningar, öppnar du dels upp nya vägar i livet men även stärker ditt självförtroende när du upptäcker att du visst kan. Du är grym! Du klarar allt du företar dig, om du bestämmer dig för att fixa det.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s