Jag älskar min kropp

Jag älskar min kropp – dagens affirmation

Du har bara en kropp, ett liv. Hur tar du hand om den? Vårdar du den? Ger du den den kärlek som den förtjänar? Ger du den den näring som den behöver för att fungera optimalt? images (85)

Kroppar, finns det något mer unikt och vackert? Jag älskar kroppar, alla kroppar. Dock gör det ont i hjärtat när jag ser hur många som missköter sin kropp och proppar den med dålig kosthållning. Jag brukar säga att största delen av hur du ser ut ligger i vad du äter. Alltså, du kan träna och träna utan några större resultat om du inte ser över din kost. Det bästa för att nå resultat är såklart en god, hälsosam kost och regelbunden träning. Jag vill att du tar hand om din kropp. Den kommer tacka dig.

Jag ser till att ge min kropp bra kost. Det innebär olika för oss alla. För mig innebär det en gluten- och mejerifri kost, mat lagad från grunden med ekologiska råvaror, jag undviker raffinerat socker och äter sällan kött. Detta kan låta extremt för många men jag vill trycka på att det har tagit mig flera, ca fem år att hitta vad min kropp mår bra av. Jag har ett 80/20-tänk, vilket innebär att jag äter bra och hälsosam mat 80% av veckan och att det är helt ok att ibland mumsa en chokladbit eller lakrits som jag är otroligt svag för. Jag njuter även av några glas vin ibland. Jag är ju inte mer än människa och jag har inga större mål med träningen än en stark och hållbar kropp.

Vi alla mår bra av att träna, jag vill än en gång trycka på det. Det går inte att komma undan. Kroppen utsöndrar en massa glädjeämnen när vi rör på oss, det gör att vi mår bättre, känner oss piggare och starkare. lejon_hjartaklistermarke_for_gullig_stark_tecknad_bildekal-rfd721d1758354518aa41afe5e88479ed_v9waf_8byvr_512

Detta inlägg kanske inte kom att handla så mycket om att älska din kropp precis som den är. Att du duger precis som du är, det är ju sant. Men med tanke på hur världen, folkhälsan ser ut så börjar jag bli lite orolig och jag vill göra vad jag kan för att påverka, hjälpa och stötta alla för att inte hamna i den negativa trenden. Tänk på att en gång är bättre än ingen gång alls och att lite är bättre än inget alls. Alltså, det är bättre att du rör på dig en gång i veckan än inget alls och att du väljer bort en sak som du vet skadar din hälsa än ingen alls. Jag tror att om du är i startgropen till förändring, gå inte ut för hårt. Börja litet, låt kroppen vänja sig med det nya för att sedan, långsamt, långsamt öka. Detta oavsett om det gäller kost eller träning. Ett steg i taget är det som gäller om du vill ha en hållbar förändring. Om du inte älskar din kropp idag är det på tiden att ta tag i det och börja göra saker som du mår bra av och på så vis kan komma att älska den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s