Mina tankar och åsikter är värdefulla

Mina tankar och åsikter är värdefulla – dagens affiramtion

Månadens tema handlar ju om självkänsla. Hur gör du? Jobbar du medveten och regelbundet med din självkänsla? Är du stark och trygg i dig själv eller är du som jag, ibland blir jag osäker på att jag är bra precis som jag är? Jag avskyr när det händer, jag blir arg på mig själv att jag låter mig påverkas av andra och att jag för en stund tappar tron på mig själv. Vad gör jag åt saken? Ofta ställer jag mig frågan ”Varför”. Om det är så att någon påverkat mig på ett negativt sätt, så att jag känner mig mindre värd, blir irriterad, ledsen eller vad än jag kan känna så ställer jag just frågan Varför fem gånger. Testa du också, det är rätt häftigt och ibland smått irriterande när du till slut kommer på att det var både onödigt och fjantigt att du tvekade på dig själv.Jag vet ju att mina tankar och åsikter är minst lika mycket värda som alla andras. Jag vill dock påpeka att det är ok att falla ibland, att för en stund tappa tro på dig själv. Men. Bara för en stund. Och. Du måste rannsaka sig själv och inte ta saker som händer runt omkring dig personligt. Det är viktigt att skilja på vad du gör och det du är. Självkänslan handlar just om det du är, inte det du gör.

Du vet väl om att du är värdefull, precis som du är. Det går inte att vara älskad av alla, så enkelt är det. Men. Du kan vara omtyckt av många. Jag tror att hemligheten ligger i att vara sig själv, va ärlig mot dig själv så kommer andra bemöta dig som så.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s