Mars och nytt tema

Mars och årets första vårmånad är här. Jag kommer under denna månad skriva mycket om något som väldigt många kämpar med. Månadens tema kommer att handlar nämligen om Självkänsla.

Tänk dig att du har en bästa vän som du, ur djupet av ditt hjärta, bara vill det allra bästa och du accepterar din vän precis så som hon är med alla fel och brister. Det är ju helheten som gör människan. Du stöttar din vän i vått och torrt och uppmuntrar och peppar när livet går tungt och gläds när livet känns lätt och förlåter när det går snett. Din vän behöver inte göra något för att förtjäna din vänskap och kärlek, bara vara den hon redan är. Varför ska du behandla dig själv annorlunda? Du har ett livslångt förhållande med dig själv och du kan välja hur du ser på och hur du tilltalar dig själv och du är värd allt gott i livet. Att älska sig själv är ett aktivt arbete som pågår hela livet.

Mars handlar om att bygga självkänsla och att vara din egen bästa vän. 

nalle-puh_31589362Under månadens första vecka, fundera och skriv ned vad du tycker mest om hos dig själv. Det kanske inte är lätt, du kanske inte kommer på så många saker. Låt det ta tid, försök skriva åtminstone en sak varje dag. Fundera och skriv ner hur någon som tycker riktigt mycket om dig skulle beskriva dig?

Som vanligt kan du även fundera på en utmaning för denna vecka, att någon gång under veckan ska jag….och bestäm dig att det måste utföras innan veckans slut. Det kan vara en liten som stor utmaning, det är upp till dig. Har du något du ser fram emot, veckans goda stunder? Skriv ner dem också. Fundera även på något som du vill/ hoppas/ önskar ska hända i veckan. Det kan vara allt från väder, till händelser, möten eller mål som du hoppas nå. The sky is the limit! Dessa tre ”punkter” skriver jag ner inför varje ny vecka. Det är både intressant och roligt att kolla tillbaka och se hur det har blivit, vad som gjorde att det blev som det blev och så vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s