Stark, sund och hållbar

Vad har du för mål med din träning? Hur tänker du? Hur lägger du upp din träning? Tränar du inte alls? Är du en av många som ska börja ditt nya liv på måndag, varje måndag dessutom men aldrig kommer igång?

Vi är alla olika, för en del är träning ett livsviktigt behov som de inte kan eller vill leva utan medan andra tycker att de mår rätt bra ändå, än om de vet att kroppen behöver röra på sig. Jag är en allt eller inget människa, vilket ofta leder till att jag tränar i stort sett varje dag eller inget alls. När jag tränar mycket dröjer det inte länge förrän jag blir förkyld eller drabbas av kronisk trötthet. Det har hänt många gånger och jag blir lika besviken att inte kroppen orkar med det tempo jag vill.

2015/02/img_0725.jpg

I december började jag ett boot camp som var fyra dagar i veckan, körde då även pole dance och social dans. Det tog två veckor innan jag däckade och var förkyld i tre veckor. Det är inte värt det! När jag satte upp mål och tankar inför 2015 var ett av dem att finna balans i just träning. Jag bokade in mig på ett annat boot camp (som jag berättat om i ett tidigare inlägg). Två dagar i veckan i fem veckor, igår var sista passet. Jag har nog aldrig känt sådan träningsglädje som nu. Jag älskar upplägget, fantastisk instruktör, härliga deltagare och dessa veckor har gett resultat på många sätt. Kroppen har hunnit återhämta sig ordentligt mellan passen, än om jag varit på gymmet eller varit och dansat någon kväll. Jag mätte mig innan boot campets start och idag var det dags att kolla av vad dessa fem veckor gjort med kroppen. Det har hänt en hel del på dessa veckor, både kroppsligt och mentalt. Jag är inte stor på något vis men jag ansåg att jag lagt på mig mer än vad jag trivdes med. Kosten har jag sedan en tid tillbaka funnit balans i, så den har jag inte gjort något åt. Jag äter tre stora måltider och två till tre mellanmål varje dag. Det enda jag skulle kunna bli bättre på är sömnen, att gå och lägga mig tidigare. Idag känner jag mig mycket mer nöjd med min kroppen och jag känner ett sug att hålla igång träningen utan att bli extrem. Mitt mål är ju att vara stark, sund och framför allt hållbar. Vi alla föds med lika förutsättningar, med en kropp. Det är upp till var och en av oss vad vi gör med den. Vad väljer du att göra med din kropp? Lyssnar du på den? Respekterar du den? Älskar du din kropp?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s