Nystart, en andningsövning och veckans ”uppgift”

Som vanligt varje vecka finns det något att klura på. Denna månad är dessa ”uppgifter” i syfte att forma drömmar och mål för 2015. Veckans ”uppgift” lyder: Fundera och skriv ned vilka erfarenheter och upplevelser längtar du efter? Vad vill du fylla ditt liv med från och med idag? Dröm dig bort en stund. Ta gärna hjälp av en meditationsövning/ andningsövning.

Jag känner mig ofta rastlös och har svårt att sitta stilla, ständigt har jag massor av tankar som springer omkring i huvudet på mig. Det här med att sitta stilla och bara andas är verkligen en utmaning för mig. Jag har testa andningsövningar någon gång förut men gett upp ganska fort. Jag tror verkligen att denna stillhet är bra för oss alla i detta hetsiga samhälle och dess höga puls och stora krav. Jag ska ge denna andningsövning en chans. Jag kommer inte sätta upp krav på att göra den varje dag men då och då. Fem minuter är inte lång tid, det går alltid att finns en liten lucka någon gång under dygnets 24 timmar. När januari lider mot sitt slut kommer jag summera hur det känts att lägga fokus på stillhet ibland. Hänger du med, låt oss göra det tillsammans.

hämta (36)

Exempel på meditationsövning/ andningsövning: Fundera på vad du vill med meditationsstunden. Söker du en avslappnande stund där du kan landa i dig själv eller vill du komma lite närmare ditt innersta och har en frågeställning du vill finna svar på?

Bestäm redan innan du börjar hur lång tid du ska meditera. Prova med 5 minuter om du är ovan och öka tiden nästa gång om det känns bra.

Börja med att tända ljus. Sätt dig bekvämt antingen på en stol, på golvet med eller utan en meditationskudde. Sitt med rak rygg och nacke, placera händerna på knäna. Slappna av i armarna. Kisa så du ser ljusets låga dansa framför dig. Börja räkna på varje utandning. Andas ut – ett. Andas in. Andas ut – två, och så vidare. Räkna till tio och börja sen om från ett igen. Låt tankarna komma och gå. Notera ljud utifrån och låt dem bara vara utan att fokusera på dem.

images (76)

Njut av stillheten!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s