Samhörighet

God fortsättning alla fina människor där ute i vida världen! En liten tanke slog mig just så här på annandagen som jag vill dela med mig.

Ikväll spelade Modo hemma i Örnsköldsvik. Eftersom jag är i denna vackra stad passade jag på att gå på matchen. Hockey och Modo,det är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag följer varje match och är på Hovet varje gång Modo spelar där. När jag satt där så kom jag till insikt hur häftigt det är att sitta där. Det är tolv människor på skor med skenor iförda en massa skydd för att inte skada sig, där spår det tusentals människor och ropar och hejar på ”sitt” lag.För det är ju vad det är, alla som är där hoppas att just laget som den hejar på vinner. När jag talar om Modo och lagets prestationer, så uttrycker jag mig ofta i vi-form. /home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b4a/53022793/files/2014/12/img_7911.pngOavsett sport eller lag så finns det en samhörighet. När jag åkte hem efter matchen (Modo förlorade tyvärr) kom det fram människor och undrar hur matchen gick, de ser min Modo-halsduk som jag stolt bär när det är match. Sport öppnar upp för samtal och diskussioner. Det skapas en samhörighet.

Det är inte bara gällande hockeyn jag känner samhörighet. Jag har den även i dansen. Där är alla galet intresserad av just en sak – dans. Vi utför, pratar och andas dans.

Oavsett vad du är intresserad av och du delar intresset med några andra, skapas en samhörighet. Jag tror att känslan av att få tillhöra något, att ha något som skapar länkar mellan människor, en plattform där man möts och är enade, är något vi alla behöver. Jag blir förundran hur sådant för oss samman, det öppnar upp för samtal och nya kontakter. Vad har du för något i ditt liv där du känner samhörighet med någon, något?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s