Mea Vitas sockerfria chokladgodis

För er som missat det så är min stora last här i livet choklad. Jag vill inte leva utan det. Och varför skulle jag? Nu slipper jag dessutom köpa choklad, än om jag brukar köpa mörk choklad så innehåller de oftast raffinerat socker. Igår kom ett stort sug av choklad och ingen choklad hade jag hemma. Däremot hittade jag kakaopasta och kakaosmör i skafferiet. Så lätt att göra. Så få ingredienser. Allt ekologiskt. Jag gillar verkligen Great Earth produkter, rena, ekologiska och till ett helt ok pris.

IMG_7610.PNG

50 g kakaopasta
40 g kakaosmör
1 msk honung
1 msk agavesirap
1 dl mandel
1 dl hasselnötter

  1. Smältkakaopasta och kakaosmöret tillsammans i ett vattenbad.
  2. Hackade mandel och hasselnötter.
  3. Blandade i nötterna när kakaomassan smält.
  4. Tillsätt honung och agavesirap.
  5. Häll i form
  6. Strö på lite kokos
  7. Ställ kallt så chokladen stelnar
  8. Skär till önskade bitar
  9. Förvara i kylen
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s