Idag möter jag alla med ett vänligt leende

Idag möter jag alla med ett vänligt leende – dagens affirmation

Åh sådan fantastisk affirmation! Det är något jag försöker göra varje dag, vissa dagar går det bara av farten medan andra dagar måste jag anstränga mig för det där leendet. Oavsett blir jag varm varje gång jag får ett leende tillbaka. Har du testat? Ett leende är otroligt smittsamt och det får oss att må bra. När jag får ett leende av någon jag inte känner, känner jag mig sedd. Jag ler tillbaka som ett tack för att du ser mig, för att visa att jag tog emot leendet.

images (64)

I dagens samhälle där vi har våra blickar sänkta, blicken som oftast vilar på en skärm när vi vistas bland andra människor, gör att vi missar mängder med tillfällen till något som skulle kunna bli ett spännande möte. Tänk om vi för en dag bara kunde lägga ifrån oss telefon och dator och titta upp, möta de vi passerar, titta dem i ögonen och ge dem ett leende. Jag tror att samhället skulle bli mer harmonisk och denna stress som ständigt pumpas i och runt om oss skulle minska lite.

Veckans uppgift är att vid ett par tillfällen göra en god gärning för någon du inte känner utan att förvänta dig något tillbaka. Det kan vara att hålla upp en dörr eller bjuda på det där leendet. Leta efter möjligheter. Det finns ständigt med tillfällen för goda gärningar. Skriv ned vad du gjorde och hur det kändes.

Jag fick i morse en sådan till mig. Jag lämnade lägenheten väl sent och sprang till tunnelbanan, dörrarna stängdes framför näsan på mig. Vilket händer nu och då, tur att det kommer tåg ofta. Men. Idag skulle det innebära att jag missade bussen och att jag blev sen till jobbet. Jag accepterade min tabbe men så plötsligt öppnades dörrarna till tåget igen. Jag tittade på chauffören som log. Jag sa tack och klev på. Han gjorde min dag. En liten gest kan betyda otroligt mycket för någon annan, utan att det kostar dig mycket energi. Det är något som vi alla måste bli bättre på, något som är värt att ha i tanken. Det är de små sakerna som oftast uppskattas mest.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s