Första temaveckan – MOVE

Under veckan har jag gått och funderat på vad det innebär att vara aktiv för mig och varför jag tycker att det är viktigt.

IMG_7168.PNG

Jag har levt en tredjedel (förhoppningsvis) av mitt liv. Jag har bara den kropp jag fick när jag blev till, ska den överhuvudtaget ha en chans att hålla ihop krävs det att jag underhåller den. Att jag tar hand om den, vårdar och är rädd om den. Genom att medvetet ge den bra energi i form av hälsosam mat och att röra på mig, att vara aktiv.

Att vara aktiv innebär att röra på mig, lyssna på min kropp och försöka tolka dess signaler. Jag är aktiv varje dag, jag har ett jobb där jag rör mig mer än vad jag sitter stilla. För att klara av den fysiskt krävande vardagen tränar jag. Jag går till gymmet för att stärka musklerna så den ska orka bära mig genom livet. Jag yogar för att hålla mig smidig. Dansen är fysiskt krävande, den ser jag som en träningsform men den ger även en stor mental tillfredställelse.

Ett liv utan att vara aktiv är för mig otänkbart. Hur tänker du? Vad innebär det att vara aktiv för dig? Varför väljer du ett aktivt liv? Eller. Varför väljer du att inte vara aktiv?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s