Jag är min egen bästa vän

Jag är min egen bästa vän – dagens affirmation

Bästa vänner. Kommer du ihåg när man var liten och frågade ens klasskompis om han/hon ville bli ens bästis? Så gick det till i Norrland iallafall. Men. Något jag helt glömde och fortfarande glömmer är att fråga mig själv om jag får vara min egen bästa vän. Tänk så lätt det är att klaga, bråka och vara nedvärderande mot sig själv. Alla dessa hackspettar som så lätt börjat picka på en, om man inte är uppmärksam.

Detta kan låta hemskt och trist, men någonstans finns det en sanning i ”I grund och botten är du ensam”. Så varför inte se till att bli bästa vän med dig själv redan idag? Men HUR gör man för att bli sin egen bästa vän, om du inte redan är det?

IMG_7122.PNG

Jag tror att det ligger en hel del i ”den gyllene regeln” i bibeln, men med en liten tvist. ”Behandla dig själv så som du behandlar andra”. Fundera på hur du är mot dina vänner, hur visar du kärlek och uppskattning till dem? Precis så ska du gör mot dig själv, fast ännu mer.

Våga tro på dig själv. Lita på dig själv. Ge dig själv kärlek varje dag, flera gånger om dagen. Beröm dig själv, klappa dig på axeln. Ge dig själv positiva ord när i motgångar och när något känns tungt. Ge dig själv god och hälsosam mat, din kropp förtjänar det. Ge din kropp motion, gärna några gånger i veckan. Se till att skämma bort dig själv på alla tänkbara vis. Det finns ju bara en av dig och det är du. Tänk att få vara din bästa vän. Var klok och bli din egen bästa vän.

 

Annonser

3 thoughts on “Jag är min egen bästa vän

    • Det är svårt, en ständig kamp. Men. Det går. Säger du till dig själv att det inte går, blir det troligtvis så. Intalar du dig om och om igen att du ska klara det, att du vågar – kommer du klara det. Än om det är svårt, gör ont och är livsfarligt. Det är du som bestämmer!:)

      • Jag vet men det är så svårt när man många ggr vet att om man säger ngt får man skit tillbaka. Sedan finner jag mig aldrig där och då vilket den andra personen ”vinner” på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s