Jag är mitt sanna jag med mina vänner

Jag är mitt sanna jag med mina vänner – dagens affirmation

Om jag inte är jag, vem ska jag då vara? Har du någonsin funderat på det? Om du inte är dig själv i alla stunder, hur ska då dina vänner  veta vem du är? Hur ska du kunna lära dig själv om du inte är ärlig mot dig själv och vågar vara precis som du är?

Jag har funderat och bråkat en hel del med mig själv på den fronten. I vissa situationer så känns det som att jag blir någon annan, inte Susanne. Jag blir jätte förvirrad av det och samtidigt arg på mig själv att jag inte vågar lita på att jag är bra precis som jag är. Dessa tillfällen sker oftast när jag blir osäker, när jag inte känner mig ”good enough”, när jag försöker bevisa någon som jag egentligen inte behöver bevisa. Det sker när jag blivit intresserad av någon, då kopplar jag på någon slags fasad. Det är ju egentligen helknasigt att försöka vara något jag inte är, när jag vill lära känna en ny människa. Hur ska då den människan få en känsla av vem jag är? Jag blir arg på mig själv när jag gör detta, jag kan ju inte vara mer än vad jag är. Det är ju faktiskt så att jag kan inte få alla att gilla mig. Är det nu så att några människor inte tycker om mig, är det inte mitt problem. Jag vet att jag inte är ensam om att koppla på den där konstiga skölden. Vad kan vi göra åt det? Vad kan du göra åt det? Jag tror att det i första hand handlar om osäkerhet, och för att kunna vända den tanken – Tro på dig själv! Jag tror även att vi måste bli bättre på att göra en ”axelryckning”, att inte fastna i tanken. Du är bra precis som du är! Så enkelt är det. Uttrycket ”Take me or leave me” ligger det en hel del sanning bakom. Det finns otroligt många människor på denna jord, det går inte att vara älskad av alla. Men att vara älskad av några är bra nog.

images (61)

Du är bra precis som du är. Du är bäst på att vara du, så enkelt är det. Du är värdefull och det finns många som väntar på att få lära känna dig. Många som älskar dig precis som du är, det är jag helt säker på. Lyssna på dig själv, våga lita på dig själv. Titta dig i spegeln och beröm dig när du är stolt över dig själv, berätta för dig själv att du är bra precis som du är.

Jag ber dig, snälla, försök inte vara någon annan än dig själv. Du gör det på så vis det svårt för dig att våga lita på andra, för att du inte litar på dig själv. Säg till dig själv ”Jag duger precis som jag är”. Det. Är dagens sanning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s