Proteinchokladbollar

Choklad, det är min stora last här i livet. Jag kan inte få nog av det! Protein behöver kroppen för att orka med all fysisk aktivitet. Idag blev det därför en laddning av proteinchokladbollar. Jag måste säga att det är de godaste chokladbollarna hittills. Som alltid är det jag bakar gluten-, mejeri- och sockerfritt.

images (56)

2 dl mandel
9 st dadlar
2 msk kokosfett
1/2 tsk vaniljpulver
2-3 msk kakao
2-3 msk vatten (kaffe)
1.5 dl boveteflingor
2 msk chiafrö
2 msk proteinpulver (risprotein)

  1. Hacka mandeln till ett fint mjöl i matberedare
  2. Häll i dadlarna och kokosfett. Kör matberedare tills allt är finhackat
  3. Tillsätt kakao, vatten/kaffe och vaniljpulver
  4. Blanda samman. Flytta över massan till en bunke
  5. Rör i boveteflingor, chiafrön och proteinpulver (jag använde mig av raw risproteinpulver)
  6. Rullar till bollar och rulla sedan i kokos
  7. Förvara i kyl eller i frysen
Annonser

2 thoughts on “Proteinchokladbollar

    • Helt klart, jag håller med dig! Jag använder mig oftast av raw kakao, allt hemma hos mig är även ekologiskt. Jag väljer att enbart skriva kakao då jag tycker att man får göra som man vill, gäller även valet av ekologiskt. Desto renare råvaror, desto bättre är det såklart!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s