September – nytt tema

Höstens första dag. Känns det i luften? Höst, jag älskar hösten. Alla färger i naturen, mössa, varmare kläder, tända ljus och en massa mys. Det är något speciellt med hösten, men varje årstid för den delen. Ett lugn infinner sig över hösten efter en sommar med fart och fläkt. Jag älskar detta land och dess klimat, tänk att få bo och leva på en plats med fyra årstider som är så varierande. Fantastiskt tycker jag att det är!

September, det innebär ett nytt tema. Månadens tema kommer att handla om Relationer. Vad innebär relationer för dig? I Leva livet 2014 står det så här om månadens tema.

Att sträcka ut en hand och ge är ett första steg till att få. Ju mer du ger av dig själv och din tid desto mer får du igen. Så, om du inte redan gör det, börja med att ge utan en tanke på att få tillbaka. Vad kan du göra för en medmänniska?

Att ha en inre cirkel av människor som står dig nära är bland det värdefullaste du kan ha. Det är människor som gläds och gråter med dig genom livets berg- och dalbana. Du behöver aldrig känna dig ensam. Men när livet rullar på tar man mycket för givet och relationer behöver vårdas. Så ta dig gärna tid att stanna upp ibland och tala om för dem du älskar och uppskattar hur mycket de faktiskt betyder för dig.

images (55)

Vi ska alltså lägga vårt fokus på relationer den närmsta tiden. Veckans uppgift blir att fundera och titta på alla fina människor du har, eller skulle vilja ha, i ditt liv och vad de betyder för dig. Det kan även vara förebilder som betyder mycket för dig. Skriv ned dem. Rita tre cirklar, en stor, en mittemellan stor och en mindre (se bilden).

IMG_7077.JPG

Placera sedan in människorna i cirkeln.

Den innerst cirkeln – vem eller vilka står dig allra närmast?
Näst innersta cirkeln – Bra vänner som accepterar dig precis som du är.
Yttersta cirkeln – Bra vänner men som du inte umgås regelbundet med.

Som vanligt kan du även fundera på att sätt upp en utmaning för denna vecka, att någon gång under veckan ska jag….och bestäm dig att det måste utföras innan veckans slut. Det kan vara en liten som stor utmaning, det är upp till dig. Har du något du ser fram emot, veckans goda stunder? Skriv ner dem också. Fundera även på något som du vill/ hoppas/ önskar ska hända i veckan. Det kan vara allt från väder, till händelser, möten eller mål som du hoppas nå. The sky is the limit! Dessa tre ”punkter” skriver jag ner inför varje ny vecka. Det är både intressant och roligt att kolla tillbaka och se hur det har blivit, vad som gjorde att det blev som det blev och så vidare.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s