Falafel med avokadoröra och mathavre

Första dagen på ”Vegetember”. Vad blir det för middag? Falafel borde inte vara så svårt att göra egna tänkte jag igår när jag stod i matbutiken vid frysdisken och spanade in olika vegetariska rätter. Det skulle aldrig falla mig i att köpa färdig mat men ibland kan det ge inspiration av vad jag ska laga för mat. Jag kollade upp vad som behövdes för att göra egna falafel. Jag får nästan ångest att jag inte gjort denna maträtt tidigare. Det gick snabbt och enkelt och galet gott blev resultatet.

IMG_1163.JPGFalafel

1 burk kikärtor
Stor knippe persilja
2 msk bovetemjöl
1 msk Kokosfett
Spiskummin
Salt
Sesamfrö

  1. Mixa samman allt till en jämn och fast deg.
  2. Rulla bollar i önskad storlek
  3. Rulla dem sedan i sesamfrön
  4. Stek i kokosfett i stekpannan tills de fått en gyllene ytan

Avokadoröra (2 portioner)

1 avokado
1/2 krm salt
1 tsk citron

  1. Mixa ihop allt till en jämn röra

Jag kokade mathavre till, älskar smaken. Det går lika bra att ha quinoa, råris eller något annat som du gillar till. Servera med en sallad.

Smaklig måltid!

 

Annonser

1 thought on “Falafel med avokadoröra och mathavre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s