Nystart

Veckan på Rhodos har varit alldeles fantastisk. Kan inte tänka mig ett bättre avslut på det som varit och bättre start på något nytt. Jag har börjat smida små planer och fokus i höst kommer att ligga på kost och träning. Det har redan börjat, hela veckan har jag ätit vegetariskt, mestadels för att jag är skeptisk mot både tillagning men främst djurhållningen i andra länder.

IMG_1243.JPG

Var i mathimlen vid varje måltid på Rhodos – vem skulle inte vara det?!

Jag kommer inte bli vegetarian, den stämpeln vill jag inte sätta på mig. Jag äter inte kött så ofta men ibland blir jag så där galet sugen på köttfärssås, lax eller tacos för den delen och då vill jag kunna ge min kropp det. Dock kommer jag i september testa att äta vegetariskt hela månaden. Jag ska vara med i ett ”event” på Facebook – vegetember. Jag kommer plocka bort kött, fisk och fågel helt och hållet, ägg kvarstår i min kost. De proteinpulver jag har är ett vassleprotein och det kommer jag inte heller utesluta. Det är alltså bara kött-kött som plockas bort. Jag ser fram emot denna utmaning och hoppas att jag ska upptäcka mängder med nya favoritmaträtter.

Idag finns det mycket som ersätter kött, fisk och fågel. Jag tänker på corn, soyakött m.m, det är något jag inte kommer att testa då det ofta innehåller konstiga tillsatser. Jag vill ju ta reda på vad och hur jag kan göra för att få i mig det jag behöver med rena råvaror.

Självklart kommer jag dela med mig av både mina tankar men främst recept på smarriga vegetariska rätter.

Vill du hänga med på september-utmaningen, kolla in Facebook-eventet här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s